Hvad har jeg i køleskabet
Perfekt
til mange

Grøn karry med rodfrugter, spinat, røde linser og gris

Varm dig på denne grønne karry med gris, rodfrugter, spinat og røde linser. Perfekt til de kolde aftener.

Forberedelsestid
50 min.
Antal personer
4 pers.

Ingredienser

Grøn karry

  • 600 g minuttern (skinketern), 2x2x2 cm
  • 3 dl røde linser, ca. 200 g
  • 10 g ingefær
  • 2 fed hvidløg
  • 1 citrongræs
  • ½ tsk stødt stjerneanis
  • 3 spsk grøn karrypasta
  • 4 gulerødder
  • 2 porrer
  • 200 g babyspinat
  • 1 spsk olie, fx olivenolie
  • 1 lille dåse kokosmælk, 16-18% fedt, 165 ml
  • ½ bundt mynte
  • 1 lime, usprøjtet
  • 1 spsk honning, fx akaciehonning
  • 1 spsk fishsauce eller østerssovs
  • Salt
  • Peber

Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg

Sådan gør du

  1. Kog linser som anvist på pakken.
  2. Skræl og riv ingefær, pil og hak hvidløg og hak citrongræs. Kom det i en skål sammen med stjerneanis, karrypasta og minuttern. Vend det godt rundt.
  3. Skræl gulerødder og skær i grove tern. Skær rødderne og det yderste af toppen fra porrerne. Skær porrer i ringe og vask dem grundigt i koldt vand.
  4. Skyl spinat og afdryp i salatslynge eller sigte.
  5. Varm halvdelen af olien i en wok eller en stegegryde. Der skal være så meget smæk på kogepladen, at det siger ”ssszzzzss”, når du smækker kødet på panden. Læg ternene i ét lag og brun først halvdelen af kødet på alle sider, 2 minutter i alt. Tag kødet op og varm den anden halvdel olie og brun resten af kødet, 2 minutter i alt. Tag kødet op.
  6. Svits gulerødder og porrer i wokken et øjeblik. Tilsæt kød og kokosmælk og lad det simre ca. 5 minutter.
  7. Skyl og hak mynte. Skyl lime, riv skallen og pres saften.
  8. Tilsæt kogte linser til wokken sammen med spinat og vend det hele godt rundt. Smag til med limeskal, limesaft, honning, fishsauce, salt og peber.
  9. Varm retten igennem og server med det samme, så grøntsager og spinat stadig er sprøde. Drys med mynte på toppen.

Næringsindhold

Næringsindhold pr. person
(ca. 700 g af retten):

Energi:
2498 kJ (495 kcal)
Protein:
53 g
Kulhydrat:
50 g
Kostfibre:
10 g
Fedt:
19 g

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi:
355 kJ (85 kcal)
Protein:
8 g
Kulhydrat:
7 g
Kostfibre:
1 g
Fedt:
3 g
Tomat (sliced)
Broccoli
Rødbede
Ærter
Løg
Champignon
Kål
Squash
Gris
Hvidløg
Kidneybønner
Aubergine
Squash
Blomkål
Løg
Rødbede
Champignon
Broccoli
Ærter