Hvad har jeg i køleskabet

Bælgfrugter

RØDE BØNNER/
KIDNEY BØNNER

De røde nyreformede bønner dyrkes over hele verden og er blandt andet en hovedingrediens i chili con/sin carne (med eller uden kød). Røde bønner giver også flot farve og smag i salater. Du kan både finde opskrifter, hvis du søger på ”røde bønner” og ”kidney bønner”

Også kaldet butterbeans. De store, mildt smagende hvide bønner skal have masser af syre og krydderier eller urter. Men de kan også pureres med en lille smule rosmarin-olie til en fantastisk dip. Du kan også vælge at lave en spicy indisk gryde spækket med linser, chili, gris og grønt.
Opskrift her

Hovedingrediensen i hummus er kikærter, der blandes med tahin. De suger smag til sig, så brug masser af krydderier, hvis du sprødsteger kikærterne til supper eller salater. De kan også bruges til en nem omgang fladbrød med grøntsager, kikærter og krydderstegte minutstrimler.
Opskrift her

Røde linser er en hovedingrediens i den indiske dhal, men de er også gode til mange andre sammenkogte retter og som bund i postejer, patéer og puréer. Husk at krydre dem godt. Du kan også prøve at skifte de røde linser ud med beluga-linser, som er sortgrønne linser med en nøddeagtig smag. Prøv også den populære opskrift med jordskokker og gris i karry, kokos og røde linser.
Opskrift her

Velegnede til salater, supper og vegetarfrikadeller. De sorte bønner går igen i det mexicanske køkken, hvor de bruges i quesedillas, tacos og andre klassikere, men også som en bønnemos til godt krydret grisekød. Eller prøv ‘Feijoada’ – en portugisisk bønnegryde, der er fyldt med smag og protein.
Opskrift her

Chili
Champignon
Broccoli
Rødbede
Squash
Løg
Majs
Peberfrugt
Aubergine