Smagesmæk
Chili
Frisk chili, tørret chili, røget chili, chilipasta. Der er ikke ret mange retter, der ikke bliver bedre af lidt chili. Vi har de første 57 opskrifter, hvis du skriver ”chili” i søgefeltet. Gris kan være med hele vejen fra et lille bid i eftersmagen til tårer i øjnene og sved på panden. Men brug den forsigtigt – du kan altid tilsætte mere chili, men det er svært at gå den anden vej.
Soja/Soya
Soja er ikke blot salt, det er også sødme og fylde, ligesom det kan give skorpe og sprødhed. Prøv f.eks. at marinere en kotelet af gris i soja, ingefær, chili og hvidløg. Du kan også lade dig inspirere af de 33 opskrifter med ”soja” eller en af de 8 med ”soya”, hvis du foretrækker at stave det sådan – der er faktisk mest stavemåden til forskel.
Men begge stavninger er godt til gris.
Prøv f.eks. soja i en nem, stærk nudelsuppe med gris.
Karry
Karry er egentlig ikke et krydderi, men en betegnelse for en krydderiblanding. Der findes utallige varianter, men spidskommen, peber og gurkemeje er nogle af de klassiske ingredienser. Karry skal som regel steges først med lidt løg for at trække smagen frem og række ud efter f.eks. gris i tern. Men det kan du læse mere om i opskrifterne med ”karry”.
Prøv f.eks. vilde ris med gris i massam karry.
Ingefær
Roden til alt sundt. Ingefær giver en karakteristisk frisk og skarp snert. Start med at skrælle, så du kun har det gule tilbage. Du kan rive den, eller stege skiver som du bagefter tager op, når de har givet smag til din ret. Der er mange opskrifter med ”ingefær” i blandt andet kategorien ‘Nemt og enkelt’ eller søg på ordet ‘Ingefær’.
Prøv f.eks. friske forårsruller med grønt og koteletter.
Paprika
Paprika giver varme og kulør. Både i retten og kinderne, hvis du bruger stærk paprika. Der findes også sød paprika og røget paprika. Gode opskrifter med ”paprika” er for eksempel i opskriften Urtehummus og nuggets af gris.
Opskrift her.