Hvad har jeg i køleskabet
William Milsted
Nemt og
enkelt

Urtehummus og nuggets af gris

Junkfood på den sofistikerede, mættende og smagfulde måde!

Forberedelsestid
40 min.
Antal personer
4 pers.

Ingredienser

Nuggets

  • 300 g filet af gris
  • 2 fed hvidløg
  • Salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk paprika
  • 1 dl olivenolie
  • 1½ dl hvedemel
  • 2 æg
  • 150 g Panko-rasp eller rasp
  • ½ l smagsneutral olie

Urtehummus

  • 200 g kikærter
  • 1 dl jomfruolivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • ½ citron
  • ½ dl tahin
  • 2 håndfulde blandede krydderurter (f.eks. persille, purløg, estragon, dild)
  • Salt

Tilbehør

  • 500 g grøntsagsstave, fx agurk, gulerødder, blomkål, sukkerærter eller blancherede aspargesbroccoli

Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg

 

Sådan gør du

Dagen inden: Læg kikærterne i blød i koldt vand i minimum 10 timer. Hvis du bruger kikærter fra dåse, skal du bruge 400 g, og de skal ikke udblødes.

  1. Skær kødet ud i 2×2 cm, og lad det marinere i knust hvidløg, salt, peber, paprika og olivenolie i mindst 1 time i køleskab.
  2. Kog kikærterne i ca. en time, til de er møre. Herefter blendes de med olie, hvidløg, citronsaft, tahin, krydderurter og salt, til det har en grov tekstur.
  3. Kødstykkerne vendes i mel, derefter i pisket æg og til sidst i rasp.
  4. Kom smagsneutral olie i en lille gryde, og varm den op til 175-185 grader.
  5. Kom halvdelen af de panerede nuggets i og steg dem til de er gyldne (ca. 3 min). Kom dem derefter på fedtsugende papir og drys salt over dem. Gør det samme med den anden halvdel.
  6. Spis nuggets med urtehummus til.

Tip

Hvis du stikker en tandstik af træ ned i olien, og det syder let omkring den, så er olien klar til at fritere.

Næringsindhold

Næringsindhold pr. person
(ca. 428 g af retten):

Energi:
5222 kJ (1243 kcal)
Protein:
41.6 g
Kulhydrat:
78.9 g
Kostfibre:
12.1 g
Fedt:
83.3 g

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi:
1220 kJ (290 kcal)
Protein:
9.7 g
Kulhydrat:
18.4 g
Kostfibre:
2.8 g
Fedt:
19.5 g
Broccoli
Tomat (sliced)
Gris
Chili
Kidneybønner
Blomkål
Kartoffel
Hvidløg
Gulerod
Ærter
Gulerod
Peberfrugt
Aubergine
Champignon
Blomkål
Hvidløg
Ærter
Tomat
Løg