Nemt og
enkelt
enkelt
Tostadas med barbecue-marinerede nakkekoteletter
Mexicansk grillmad til danske sommernætter.
1 time
2 pers.
Ingredienser
Salsa
- 2-3 tomater
- 1 halvt finthakket rødløg
- 1 god håndfuld friske koriander
- 1 tsk. Salt
- 1 frisk lime
Tostadas
- 1 pakke (Kan fås i de større supermarkeder)
Avocado
- 1 fintskåret avocado
Fyld
- 2 nakkekoteletter af gris
- 1 spsk. tørret koriander (du kan også bruge frisk koriander)
- 1 spsk. Olivenolie
- 1 tsk. Cayenne peber
- 1 tsk. Salt
- 1 tsk. Peber
- 2 dl. Barbecuesauce
Topping
- Frisk koriander
- Frisk lime
Opskrift af Benjamin Kanu
Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg
Sådan gør du
Opskriften er beregnet til gasgrill. Bruger du kulgrill, så husk at tænde op i god tid, inden koteletterne skal på.
- Start med at komme kødet i en skål og krydr det med salt, peber, koriander, cayenne peber og olivenolie. Bland det godt sammen og stil på køl i en times tid.
- Mens kødet er på køl, starter du på salsaen. Skær tomaterne i halve og fjern indmaden. Hak herefter tomaterne fint og kom dem over i en skål. Herefter tilsættes finthakket rødløg, koriander, salt og peber og lidt lime. Bland det sammen og smag til.
- Fjern stenene fra avocadoerne og skær i tynde skiver.
- Når kødet har været på køl, tændes grillen på høj varme. Læg kødet på og giv dem 3-4 minutter på hver side.
- Når de er færdige, skæres de ud i tynde strimler. Kom strimlerne over i en foliebakke, dæk dem godt ind i barbecuesauce og giv dem så et par minutter mere på grillen.
- Og så er vi klar til anretningen:
Kom et par tostadas over på en tallerken og top dem med salsaen, tyndskåret avocado, det lækre kød og til sidst lidt friske koriander og lime.
Velbekomme.
Næringsindhold
Næringsindhold pr. person
(ca. 560 g af retten):
- Energi:
- 3370 kJ (805 kcal)
- Protein:
- 33 g
- Kulhydrat:
- 75 g
- Kostfibre:
- 13 g
- Fedt:
- 38 g
Næringsindhold pr. 100 g:
- Energi:
- 600 kJ (145 kcal)
- Protein:
- 6 g
- Kulhydrat:
- 13 g
- Kostfibre:
- 2 g
- Fedt:
- 7 g