Hvad har jeg i køleskabet
Nemt og
enkelt

Hjemmelavet kartoffelsalat med grillede pølser

Kartoffelsalat hører sig til på det klassiske grill-bord og går hånd i hånd med en lækker grillpølse. Lav din egen kartoffelsalat og imponér dine venner!

Forberedelsestid
50 min
Antal personer
4 pers.

Ingredienser

Kartoffelsalat

  • 1 kg. Små kartofler
  • 2,5 dl. Ymer
  • 2 dl. Creme fraiche
  • 1 spsk. sød sennep
  • 1 god håndfuld finthakket purløg
  • 1 lille finthakket skalotteløg
  • Saften fra en halv citron
  • 1,5 tsk. Salt
  • 1 tsk. Friskkværnet peber

Pølser
En god pakke tykke grillpølser (1 pr. person)

Opskrift af Benjamin Kanu

 

Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg

Sådan gør du

  1. Start med at sætte vand over til dine kartofler
  2. Skyl kartoflerne og lad dem koge i ca. 12 minutter
  3. Tag gryden af blusset og lad kartoflerne stå i kogevandet i yderligere 10-12 minutter
  4. Hæld herefter vandet fra og sæt kartoflerne i køleskabet – til de er helt kolde (Hack: Køl dem ned i koldt vand. Så bliver de hurtigere kolde)
  5. Hak purløg og skalotteløg
  6. Tag nu en stor skål og bland creme fraiche, ymer, purløg, skalotteløg, sød sennep, citron, salt og peber
  7. Skær de kolde kartofler i små tern og vend dem forsigtigt op i skålen
  8. Sæt kartoffelsalaten på køl
  9. Top til sidst med noget frisk karse
  10. Tænd nu din grill på mellem varme og læg pølserne på grillen.
  11. Vend dem jævnligt for at undgå, at de sprækker.
  12. En god grillpølse,skal gerne have 15-20 min. Alt afhængig af tykkelse.
  13. Tag kartoffelsalaten ud fra køl og servér med de lækre grillpølser.

Velbekomme.

Næringsindhold

Næringsindhold pr. person
(ca. 460 g af retten):

Energi:
2080 kJ (500 kcal)
Protein:
20 g
Kulhydrat:
49 g
Kostfibre:
4 g
Fedt:
24 g

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi:
460 kJ (110 kcal)
Protein:
4 g
Kulhydrat:
11 g
Kostfibre:
1 g
Fedt:
5 g
Broccoli
Chili
Squash
Ærter
Aubergine
Rødbede
Blomkål
Kål
Majs
Gris
Tomat
Rødbede
Kidneybønner
Kål