Hvad har jeg i køleskabet
William Milsted
Nemt og
enkelt

Vilde ris med gris i massamankarry

Massaman er en klassisk mild thairet rig på asiatiske smage.

Forberedelsestid
60 min.
Antal personer
4 pers.

Ingredienser

Massaman

  • 2 løg
  • 3 gulerødder
  • 2 bagekartofler
  • 3 søde kartofler (på størrelse med bagekartofler)
  • 300 g nakke af gris
  • 3 spsk rød eller grøn karrypasta
  • 2 spsk soyasauce
  • 1 spsk østerssauce
  • 2 tsk salt
  • 1 spsk sukker
  • 2 spsk olie
  • 1 citrongræs
  • 3 blade kefir limeblade
  • 1 dl vand
  • 1 bouillonterning (høns eller grøntsag)
  • 1 dåse kokosmælk (400 ml)
  • Salt og friskkværnet peber

Vilde ris

  • 300 g vilde ris
  • 6 dl vand
  • 1 spsk salt

Topping

  • 2 håndfulde peanuts
  • 1 bundt koriander
  • 1 lime

Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg

 

Sådan gør du

  1. Alle grøntsager skrælles/pilles og skæres i mundrette stykker.
  2. Skær kødet ud i 3×3 cm, og lad det marinere i karrypasta, soya, østerssauce, salt og sukker mindst 30 min.
  3. Kom de vilde ris i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog risene ved svag varme og under låg i ca. 35 min. Risene skal være møre, men stadig have “bid”. Hæld eventuelt overskydende vand fra risene.
  4. Varm olie i en gryde ved høj varme. Brun kødet på alle sider. Det skal syde, når kødet rammer olien.
  5. Tilsæt alle grøntsagerne, limeblade, flækket citrongræs, bouillonterning, vand og kokosmælk. Lad retten simre under låg i 20 min.
  6. Bland hakkede peanuts, hakket koriander, og lime skåret i stykker (uden skal), og server til retten.

Tip

Citrongræs kan ikke spises, men tilsættes for at give en frisk smag, derfor skal den også ud af retten igen inden servering. For at få mest mulig smag ud af citrongræs bør den flækkes, det kan f.eks. gøres ved at banke den med en kagerulle.

Næringsindhold

Næringsindhold pr. person
(ca. 830 g af retten):

Energi:
4227 kJ (1006 kcal)
Protein:
37 g
Kulhydrat:
104 g
Kostfibre:
15 g
Fedt:
48 g

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi:
509 kJ (121 kcal)
Protein:
4 g
Kulhydrat:
13 g
Kostfibre:
2 g
Fedt:
6 g
Squash
Gris
Rødbede
Gulerod
Broccoli
Aubergine
Chili
Kål
Ærter
Blomkål
Gulerod
Squash
Kål
Majs
Løg
Chili
Peberfrugt
Blomkål
Tomat (sliced)