Hvad har jeg i køleskabet
Perfekt
til mange

Friturestegt grønkål med salat, sesamglace og stegt flæsk

En klassiker på en helt ny måde. Prøv denne lækre ret med stegt flæsk, grønkål og en sesamglace der får munden til at løbe i vand

Forberedelsestid
60 min.
Antal personer
4 pers.

Ingredienser

  • 800 g stegeflæsk i ½ cm tykke skiver

Glace

  • 2 tsk sorte peberkorn
  • ½ dl sesamolie
  • 2 fed hvidløg – skrællede og grofthakkede
  • 2 bananskalotteløg – skrællede og grofthakkede
  • 1 dl kalvefond (hvis du bruger koncentrat, skal du følge anvisningen og blande det op med vand)
  • 2 dl østerssovs
  • ½ dl mørk sirup
  • 1 spsk majsstivelse – opløst i 2 spsk koldt vand
  • 2 spsk risvin eddike
  • Salt

Salat

  • ¼ kinaradise, 200 g
  • 1 mellemstort iceberg salat, ca. 450 g

Grønkål

  • 200 g grønkål – ribbet
  • 1 l fritureolie
  • 1 tsk fint salt

Pynt

  • 20 g sorte sesamfrø
  • 50 g solsikkeskud

Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg

Sådan gør du

  1. Drys stegeflæsk med 0,3-0,8 g fint salt pr. 100 g kød. Lad hvile i 15 min-2 timer. Dette kaldes gourmetsaltning.
  2. Læg kødet på en ovnrist eller på en bageplade, og steg det i ovnen ved 225 grader i ca. 40 min., til det er sprødt og gyldent.

Glace

  1. Rist peberkorn på en tør, varm pande og mal dem fint i en krydderikværn eller en morter.
  2. Varm panden op med sesamolie. Steg hakkede hvidløg og løg og sort peber ved høj varme, indtil det får farve.
  3. Tilsæt fond, østerssauce og sirup. Kog det op, og lad det simre i 5 min.
  4. Jævn med majsstivelse.
  5. Pisk det jævnt med en stavblender eller i en blender. Smag til med risvineddike og evt. salt.
  6. Stil til side

Salat

  1. Skræl og skær i tynde skiver med en tyndskræller eller et mandolinjern.
  2. Kom strimlerne i koldt vand, og lad dem trække i 10 min.
  3. Hæld vandet fra, og læg strimlerne til at tørre i et rent viskestykke.
  4. Vend strimlerne i sesamglace lige inden servering.
  5. Del iceberg salaten i kvarte.
  6. Steg salaten på begge snitflader på en tør, varm pande i ca. 1 min. på hver side.
  7. Læg et stykke af den stegte salat på hver af de 4 serveringstallerkener.

Grønkål

  1. Varm olien op til 150 grader i en friturekoger eller en gryde.
  2. Rib den skyllede grønkøl og tør den grundigt af i et rent viskestykke.
  3. Frituresteg kålen lidt ad gangen i olien, læg låg på, hver gang du lægger kål i. Rør om, når det er færdigt med at sprøjte. Kålen er færdig, når den er gennemsigtig og mørk, men ikke sort.
  4. Tag kålen op, læg den på køkkenrulle eller fedtsugende papir, og krydr med salt.

Pynt

  1. Rist sesamfrø på en tør, varm pande i 2 min.
  2. Skyld solsikkeskuddene i koldt vand og dryp af.

Servering

Servér den stegte flæsk med kinaradise vendt i sesamglace, stegt grønkål og icebergsalat. Pynt med ristede sesamfrø og solsikkeskud.

Tip

Husk at have en bradepande under med bagepapir, der kan opfange fedtet, hvis du steger flæsket på en rist. Si fedtet, og gem det til at fritere grønkålen i.

Hvis du vil gøre det nemmere, kan du bruge en færdig glace.

Sesamfrøene kan også grilles med en gasbrænder.

Næringsindhold

Energifordeling og – indhold pr. person

Energi (kJ):
3792
Energi (kcal):
906
Protein (E%):
18
Fedt (E%):
72
Kulhydrater (E%):
10
Squash
Kål
Tomat (sliced)
Gris
Majs
Broccoli
Tomat
Peberfrugt
Blomkål
Aubergine
Gulerod
Tomat (sliced)
Champignon
Squash
Majs
Chili
Kartoffel
Kidneybønner
Løg