
Perfekt
til mange
til mange
Confiterede kartofler med sprødt inderlår

50 min.

4 pers.
Ingredienser
Kartofler
- 400 g små faste kartofler
- 500 g fedt fra gris
- 100 g smør, klaret
- 2 stilke rosmarin
- ½ krukke timian
- 1 fed hvidløg
- Salt
Gruyereostecreme
- 1 dl fløde
- 60 g gruyereost
- 1 æg
- ½ dl rapsolie
- Champagneeddike
- Salt og peber
Sprødt inderlår
- 200 g inderlår i store strimler
- Salt og peber
Panering
- 1 dl hvedemel
- 3 dl rasp
- 2 æg
Pynt
- 10 grønne asparges
- 100 g ramsløg
- 1 spsk hakket purløg
- ½ citron
- Salt og peber
Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg
Sådan gør du
Kartofler
- Varm oven op til 150 grader.
- Vask kartoflerne grundigt.
- Smelt fedt og smør sammen, og tilsæt salt.
- Kom kartoflerne i et ovnfast fad, og hæld fedtet over, tilsæt krydderurterne og et knust fed hvidløg.
- Bag kartoflerne i ovnen i 30-40 min. afhængig af størrelsen. Kartoflerne skal være møre.
Ostecreme
- Kog fløden til cremen op i en gryde. Sæt til side, og riv osten i.
- Kom ægget i en separat skål, og hæld forsigtigt ostefløden over lidt ad gangen. Bland det godt.
- Slut af med forsigtigt at blande olien i cremen lidt ad gangen.
- Smag til med salt, peber og vineddike.
- Hold cremen lun i en gryde.
Sprødt inderlår
- Tag kartoflerne op af fedtet, si fedtet ned i en godt stor gryde, og varm det op til 170 grader.
- Tør kødstrimlerne med køkkenrulle, og krydr med salt og peber.
- Pisk ægget luftigt i en skål. Panér kødet i mel, derefter i æg og til sidst i rasp.
- Frituresteg kødet i olien ad flere omgange – ikke for meget ad gangen. Frituresteg kødet i ca. 3-5 min., vend kødet halvvejs, hvis det ikke er dækket af fedt, og steg det, til det bliver gyldent.
- Læg kødet på fedtsugende papir eller køkkenrulle for at fjerne overskydende fedt.
Pynt
- Del asparges i mindre stykker.
- Varm en stegepande op, og brug fedtet fra kartoflerne til stegningen.
- Steg aspargesene i ca. 2 min., og krydr med salt.
- Tag stegepanden af varmen, og tilsæt ramsløg og en smule citron.
Servering
Anret kartoflerne på tallerkener med ostecremen under. Læg asparges og ramsløg på, og afslut med lidt sort peber. Drys purløg på det sprøde inderlår, og servér det ved siden af.
Tips
Champagneeddiken kan erstattes med æblecidereddike.
Næringsindhold
Energifordeling og – indhold pr. person
- Energi (kJ):
- 3031
- Energi (kcal):
- 726
- Protein (E%):
- 18
- Fedt (E%):
- 49
- Kulhydrater (E%):
- 33