Hvad har jeg i køleskabet
Mikkel Karstad
Perfekt
til mange

’Gratin’ med fennikel, burrata og sprødt flæsk

Forberedelsestid
35 min
Antal personer
4 pers.

Ingredienser

  • 300 g fersk flæsk i skiver
  • salt
  • 4 fennikel
  • 1 dl hvidvin
  • 1 burrata eller god fed mozzarella
  • ½ dl olivenolie
  • 30 g friskrevet parmesan
  • 1 usprøjtet citron
  • 10 fennikelfrø

Pynt

  • 30 g hasselnødder
  • ½ bundt estragon

Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg

 

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 180 grader
  2. Læg kødskiverne på spækbræt og bank dem let med hånden, så de bliver godt flade
  3. Læg dem på en bagerist og drys med salt
  4. Sæt flæsket i ovnen med en bradepande under risten og steg ved 180 grader i 25-30 minutter til det er blevet flot gyldent og sprødt
  5. Skyl fennikel og skær evt. de yderste 2-3 cm af toppen
  6. Kom fennikel i en gryde, tilsæt hvidvin, lidt salt og vand så det lige dækker
  7. Læg låg på gryden kog fennikel på lav varme i 10-12 minutter
  8. Sluk for varmen og lad dem trække 5 minutter i den lune kogelage
  9. Tag fennikel op og skær dem ud i skiver på den lange led og læg dem i et ovnfast fad
  10. Skær det afkølede flæsk i grove tern og kom dem i fadet til fennikel
  11. Krydr med salt og peber, bræk burrata i mindre stykker og fordel den over fennikel og flæsk
  12. Dryp med olivenolie og kom revet parmesan på toppen
  13. Sæt fadet i ovnen og gratiner fennikel og flæsk under grill ved 230 grader, indtil de får en flot og gylden overflade, ca. 6-8 minutter
  14. Tag gratin ud af ovnen og anret den i en lille dyb tallerken, sørg for at få godt med ost med
  15. Drys med hakkede hasselnødder og skyllet, klippet estragon på toppen
  16. Server som en lille selvstændig ret eller som en del af et større måltid

Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk. Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning her.

Kilde: Rådet for sund mad, “Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg”.

Næringsindhold

Næringsindhold pr. person
(ca. 288 g af retten):

Energi:
1747 kJ (418 kcal)
Protein:
27 g
Kulhydrat:
7 g
Kostfibre:
4 g
Fedt:
29 g

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi:
607 kJ (145 kcal)
Protein:
9 g
Kulhydrat:
2 g
Kostfibre:
2 g
Fedt:
10 g
Tomat (sliced)
Gulerod
Majs
Tomat
Blomkål
Gris
Peberfrugt
Aubergine
Kartoffel
Rødbede
Majs
Kål
Gulerod
Løg
Hvidløg
Peberfrugt
Aubergine
Squash
Rødbede