
Bælgfrugter
Grøn karry med rodfrugter, spinat, røde linser og gris
Varm dig på denne grønne karry med gris, rodfrugter, spinat og røde linser. Perfekt til de kolde aftener.

50 min.

4 pers.
Ingredienser
Grøn karry
- 600 g minuttern (skinketern), 2x2x2 cm
- 3 dl røde linser, ca. 200 g
- 10 g ingefær
- 2 fed hvidløg
- 1 citrongræs
- ½ tsk stødt stjerneanis
- 3 spsk grøn karrypasta
- 4 gulerødder
- 2 porrer
- 200 g babyspinat
- 1 spsk olie, fx olivenolie
- 1 lille dåse kokosmælk, 16-18% fedt, 165 ml
- ½ bundt mynte
- 1 lime, usprøjtet
- 1 spsk honning, fx akaciehonning
- 1 spsk fishsauce eller østerssovs
- Salt
- Peber
Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg
Sådan gør du
- Kog linser som anvist på pakken.
- Skræl og riv ingefær, pil og hak hvidløg og hak citrongræs. Kom det i en skål sammen med stjerneanis, karrypasta og minuttern. Vend det godt rundt.
- Skræl gulerødder og skær i grove tern. Skær rødderne og det yderste af toppen fra porrerne. Skær porrer i ringe og vask dem grundigt i koldt vand.
- Skyl spinat og afdryp i salatslynge eller sigte.
- Varm halvdelen af olien i en wok eller en stegegryde. Der skal være så meget smæk på kogepladen, at det siger ”ssszzzzss”, når du smækker kødet på panden. Læg ternene i ét lag og brun først halvdelen af kødet på alle sider, 2 minutter i alt. Tag kødet op og varm den anden halvdel olie og brun resten af kødet, 2 minutter i alt. Tag kødet op.
- Svits gulerødder og porrer i wokken et øjeblik. Tilsæt kød og kokosmælk og lad det simre ca. 5 minutter.
- Skyl og hak mynte. Skyl lime, riv skallen og pres saften.
- Tilsæt kogte linser til wokken sammen med spinat og vend det hele godt rundt. Smag til med limeskal, limesaft, honning, fishsauce, salt og peber.
- Varm retten igennem og server med det samme, så grøntsager og spinat stadig er sprøde. Drys med mynte på toppen.
Næringsindhold
Energifordeling og – indhold pr. person
- Energi (kJ):
- 2365
- Energi (kcal):
- 575
- Protein (E%):
- 35
- Fedt (E%):
- 31
- Kulhydrater (E%):
- 34