Hvad har jeg i køleskabet
Nemt og
enkelt

Jordskokkesuppe med persille og ristede minuttern

Nem at lave og nem at spise. Prøv denne suppe på jordskokker med minuttern af gris – det man tidligere kaldte skinketern. Suppen kan toppes med persille og solsikkekerner.

Forberedelsestid
30 min.
Antal personer
4 pers.

Ingredienser

Ristede minuttern

  • 400 g minuttern (skinketern), ca. 2x2x2 cm
  • 2 tsk olie

Jordskokkesuppe

  • 700 g jordskokker
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk olie, fx olivenolie
  • Salt og peber
  • 1 liter bouillon – fx. vand og terning
  • ½ dl piskefløde, 38 %
  • Ca. 4 spsk frugteddike, fx æbleeddike

Topping

  • ½ bundt persille, gerne bredbladet
  • 2 spsk solsikkekerner

Tilbehør

  • 200 g brød, gerne fuldkornsbrød

Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg

Sådan gør du

  1. Vask jordskokker grundigt, så de er helt fri for jord – skrub dem evt. med en neglebørste eller en anden stiv børste. Gem to til topping. Skær jordskokker i grove stykker. Pil hvidløg. Skær nogle af stilkene fra persillen til topping af og skyl dem.
  2. Varm olie i en gryde ved god varme og tilsæt hvidløg og de skyllede persillestilke. Steg ved lav varme i ½ minut og tilsæt jordskokker. Krydr med salt og peber og steg videre. Tilsæt bouillon og kog suppen under låg, til jordskokkerne er helt møre – ca. 10 minutter. Hæld fløde ved suppen og kog et par minutter. Tag persillestilkene op af suppen og kassér dem. Blend suppen glat – hæld den i en blender eller brug en stavblender. Smag til med eddike, salt og peber.
  3. Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber. Varm olie på en pande ved god varme. Det skal være så varmt, at olien ’siger lyde’, når der kommer noget på panden. Brun kødet på alle sider, ca. 6 minutter i alt, til kødet er saftigt og mørt. Kom kødet i en skål.
  4. Skyl de to sidste jordskokker og skær helt tynde skiver. Skyl og hak persille. Vend jordskokker, persille og solsikkekerner sammen i en skål.

Tip

Hvis du har svært ved at komme ind imellem de små knolde der sidder på jordskokkerne, når du skal skylle dem fri for jord, så knæk dem af og vask den.

Næringsindhold

Energifordeling og – indhold pr. person

Energi (kJ):
1855
Energi (kcal):
450
Protein (E%):
29
Fedt (E%):
33
Kulhydrater (E%):
38
Champignon
Tomat
Løg
Kartoffel
Gris
Ærter
Gulerod
Blomkål
Tomat (sliced)
Kidneybønner
Chili
Broccoli
Majs
Gulerod
Kidneybønner
Hvidløg
Ærter
Tomat (sliced)
Peberfrugt