Hvad har jeg i køleskabet
Perfekt
til mange

Kimchi, sticky rice, og mynte med sojamayonnaise med schnitzel

Forberedelsestid
80 min.
Antal personer
4 pers.

Ingredienser

Schnitzel

  • 500 g inderlår af gris – skåret i 4 skiver og banket flade og ensartet i højden
  • 100 g mel
  • 3 æg
  • 200 g pankorasp
  • 1 tsk salt
  • Sort peber
  • 2 l fritureolie

Ris

  • 4 dl sushiris – skyllet i koldt vand og lagt i blød i 1 time
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk risvineddike
  • 4 dl vand

Kimchi

  • ¼ kinakål – strimlet og skyllet
  • 1 løg – skrællet og skåret i tynde skiver
  • 1 gulerod – skrællet og skåret i tynde skiver
  • 1 spsk soja
  • 2 spsk kimchibase
  • 1 spsk risvineddike
  • 1 tsk sriracha
  • Salt

Agurk

  • ½ agurk – skåret i tynde skiver (helst på et mandolinjern)
  • 1 bundt koriander – hakket groft
  • 1 dl risvineddike
  • 1 dl sukker
  • 1½ dl vand
  • 1 tsk salt

Mayonnaise

  • 1 æggeblomme
  • 2 spsk dijonsennep
  • 2 spsk japansk soja
  • 1 spsk risvineddike
  • 3 dl rapsolie
  • Salt

Pynt

  • 4 kviste koriander – plukkede blade
  • 4 forårsløg – i tynde skiver

Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg

Sådan gør du

Schnitzel

  1. Krydr kødet med salt og peber på begge sider.
  2. Dobbeltpanér kødet, dvs. vend det i mel, derefter sammenpisket æg og til sidst i pankorasp.
  3. Læg kødet på bagepapir, og lad paneringen sætte sig lidt.
  4. Varm olien op til 180 grader i en gryde eller en friturekoger.
  5. Frituresteg derefter schnitzlerne en ad gangen, til de bliver gyldne 4-5 minutter.
  6. Tag dem op, læg dem på køkkenrulle eller fedtsugende papir, og krydr med salt.

Ris

  1. Skyl risene.
  2. Kog ris, vand og salt op under låg. Tag gryden af varmen, og lad risene stå i 30 min.
  3. Bland vineddike og sukker i, og servér risene lune.

Kimchi

  1. Bland alle ingredienserne sammen.
  2. Lad det helst stå natten over, men du kan også nøjes med 30 min.
  3. Smag til med salt.

Agurk

  1. Kog vineddike, sukker og vand op, og lad det køle af.
  2. Kom salt på agurkeskiverne, og lad dem trække, mens lagen køler af.
  3. Tryk vandet af agurkeskiverne, og kom dem ned i lagen. Lad dem ligge i 30 min. til 2 timer.
  4. Tag agurkeskiverne op, og bland med koriander.

Mayonnaise

  1. Pisk æggeblomme, dijonsennep, vineddike og soja sammen.
  2. Pisk olien i lidt ad gangen, indtil det får konsistens som mayonnaise.
  3. Smag til med evt. salt og vineddike.

Servering

Skær kødet i skiver lige inden servering. Anret portionsvis på tallerkener, og pynt med koriander og salatblade.

Tips

Hvis du vil gøre det nemmere, kan du købe en færdig mayonnaise.

Næringsindhold

Energifordeling og – indhold pr. person

Energi (kJ):
6646
Energi (kcal):
1586
Protein (E%):
12
Fedt (E%):
52
Kulhydrater (E%):
36
Rødbede
Hvidløg
Tomat
Broccoli
Løg
Gulerod
Kidneybønner
Gris
Champignon
Kål
Kål
Kidneybønner
Peberfrugt
Løg
Broccoli
Tomat
Majs
Tomat (sliced)
Hvidløg