Perfekt
til mange
til mange
Kimchi, sticky rice, og mynte med sojamayonnaise med schnitzel
80 min.
4 pers.
Ingredienser
Schnitzel
- 500 g inderlår af gris – skåret i 4 skiver og banket flade og ensartet i højden
- 100 g mel
- 3 æg
- 200 g pankorasp
- 1 tsk salt
- Sort peber
- 2 l fritureolie
Ris
- 4 dl sushiris – skyllet i koldt vand og lagt i blød i 1 time
- 2 spsk sukker
- 1 tsk salt
- 2 spsk risvineddike
- 4 dl vand
Kimchi
- ¼ kinakål – strimlet og skyllet
- 1 løg – skrællet og skåret i tynde skiver
- 1 gulerod – skrællet og skåret i tynde skiver
- 1 spsk soja
- 2 spsk kimchibase
- 1 spsk risvineddike
- 1 tsk sriracha
- Salt
Agurk
- ½ agurk – skåret i tynde skiver (helst på et mandolinjern)
- 1 bundt koriander – hakket groft
- 1 dl risvineddike
- 1 dl sukker
- 1½ dl vand
- 1 tsk salt
Mayonnaise
- 1 æggeblomme
- 2 spsk dijonsennep
- 2 spsk japansk soja
- 1 spsk risvineddike
- 3 dl rapsolie
- Salt
Pynt
- 4 kviste koriander – plukkede blade
- 4 forårsløg – i tynde skiver
Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg
Sådan gør du
Schnitzel
- Krydr kødet med salt og peber på begge sider.
- Dobbeltpanér kødet, dvs. vend det i mel, derefter sammenpisket æg og til sidst i pankorasp.
- Læg kødet på bagepapir, og lad paneringen sætte sig lidt.
- Varm olien op til 180 grader i en gryde eller en friturekoger.
- Frituresteg derefter schnitzlerne en ad gangen, til de bliver gyldne 4-5 minutter.
- Tag dem op, læg dem på køkkenrulle eller fedtsugende papir, og krydr med salt.
Ris
- Skyl risene.
- Kog ris, vand og salt op under låg. Tag gryden af varmen, og lad risene stå i 30 min.
- Bland vineddike og sukker i, og servér risene lune.
Kimchi
- Bland alle ingredienserne sammen.
- Lad det helst stå natten over, men du kan også nøjes med 30 min.
- Smag til med salt.
Agurk
- Kog vineddike, sukker og vand op, og lad det køle af.
- Kom salt på agurkeskiverne, og lad dem trække, mens lagen køler af.
- Tryk vandet af agurkeskiverne, og kom dem ned i lagen. Lad dem ligge i 30 min. til 2 timer.
- Tag agurkeskiverne op, og bland med koriander.
Mayonnaise
- Pisk æggeblomme, dijonsennep, vineddike og soja sammen.
- Pisk olien i lidt ad gangen, indtil det får konsistens som mayonnaise.
- Smag til med evt. salt og vineddike.
Servering
Skær kødet i skiver lige inden servering. Anret portionsvis på tallerkener, og pynt med koriander og salatblade.
Tips
Hvis du vil gøre det nemmere, kan du købe en færdig mayonnaise.
Næringsindhold
Energifordeling og – indhold pr. person
- Energi (kJ):
- 6646
- Energi (kcal):
- 1586
- Protein (E%):
- 12
- Fedt (E%):
- 52
- Kulhydrater (E%):
- 36