Boven er en af de mest smagfulde dele på grisen. Boven anvendes mest til hakket kød, men fungerer også fantastisk i gryderetter som denne.
60 min.
4 pers.
Ingredienser
Grisebov
500 g grisebov
2 spsk smagsneutral olie
2 løg
2 gulerødder, 150 g
300 g kartofler
1 frisk chili uden kerner
1 tsk hele spidskommenfrø
1 tsk hele korianderfrø
1 kanelstang
5 dl kyllinge- eller grøntsagsbouillon
50 g dadler
50 g tørrede abrikoser
50 g mandler
1 usprøjtet lime
Salt og friskkværnet peber
Revet blomkål
1 blomkål
1 usprøjtet lime
2 spsk olivenolie
Salt og friskkværnet peber
1 bundt bredbladet persille
Tilbehør
4 store skiver groft brød
Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning. Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg
Sådan gør du
Skær bov i tern. Varm 1 spsk af olien i en gryde ved høj varme, og brun halvdelen af kødet. Det skal syde højlydt, når kødet kommer i gryden. Tag kødet op, tilsæt 1 spsk olie og brun på samme måde den anden halvdel. Tag kødet op.
Skræl og skær gulerødder og løg i skiver. Skræl og skær kartoflerne i grove stykker. Halver chilien, fjern kernerne og hak den groft. Knus spidskommen og korianderfrø.
Steg løgene møre i samme gryde, og tilsæt chili, knust spidskommen og korianderfrø, kanelstang, gulerødder og kartofler.
Kom kødet tilbage i gryden. Hæld bouillon på, og lad retten simre ved lav varme i ca. 45 min under låg, til kødet er mørt.
Fjern de grønne blade og riv blomkål groft i en skål. Mariner blomkålen med fintrevet skal og saft af lime, olivenolie, salt og friskkværnet peber og vend det hele godt rundt. Skyl persille og afdryp grundigt, hak og kom op i blomkål.
Skær tørrede frugter og mandler ud i mindre stykker, og kom op i gryden, og lad det koge med de sidste 15-20 min, så det bliver en tæt og sammenhængende gryderet.
Krydr med salt, peber, fintrevet limeskal og limesaft. Server gryderetten med revet blomkål og godt groft brød.
Næringsindhold
Energifordeling og – indhold pr. person
Energi (kJ):
2969
Energi (kcal):
710
Protein (E%):
20
Fedt (E%):
39
Kulhydrater (E%):
41
Relaterede opskrifter
Perfekt
til mange
Flæskesteg med sprøde svær
Perfekt
til mange
Hjertesalat og rødbedesauce med nakkefilet af gris
Perfekt
til mange
Grønt, ris og karamelliseret grisekød
Perfekt
til mange
Sommergrønt med agurk-myntedressing, naanbrød og gris
Perfekt
til mange
Saftig, krydret gris i general TSO’s med pak choy og broccoli