Hvad har jeg i køleskabet
Perfekt
til mange

Tomatsuppe med minutstrimler.

Mættende, nem og cremet tomatsuppe med linser og minutstrimler. Her kombineres linser, fuldkorn og en lille mængde kød på ca. 30 gram pr person, der er med til at optimere optagelsen af zink og jern fra planterne. Det er kødfaktor og sund fornuft.

Forberedelsestid
40 min.
Antal personer
4 pers.

Ingredienser

  • 3 løg, 350 g
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk olie
  • 1 dl røde linser, 70 g
  • 1 dåse koncentreret tomatpuré, 140 g
  • 3 dåser flåede tomater a 400 g eller 1½ kg friske, modne tomater
  • 6 dl vand
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • 2 dl madlavningsfløde
  • Frisk basilikum og oregano
  • 1 spsk sukker
  • ½ tsk salt
  • Peber
  • 150 g minutstrimler, skinkestrimler af gris, 1×1 cm
  • 2 tsk olie

Tilbehør

  • 200 g groft brød

Opskrift udlånt af voresmad.dk

 

Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg

Sådan gør du

Suppe

  1. Pil løg og skær dem i tern
  2. Pil hvidløg og hak eller riv det
  3. Varm olie i en stor gryde ved middel varme
  4. Steg løg og hvidløg 3-4 minutter til de er blevet bløde
  5. Tilsæt linser og tomatpuré og rør rundt
  6. Tilsæt flåede tomater og vand
  7. Smuldr bouillonterningen i suppen og rør rundt
  8. Læg låg på og lad suppe simre 25-30 minutter

Minutstrimler

  1. Dup kødet tørt med køkkenrulle, krydr med salt og peber
  2. Varm olie på en pande ved høj varme. Det skal syde, når kødet rammer panden
  3. Læg strimlerne på panden i ét lag – ingen oven på hinanden
  4. Lad kødet blive brunt, før det vendes
  5. Steg kødet på alle sider – samlet stegetid 3-4 minutter
  6. Tag kødet af
  7. Skyl og hak basilikum og oregano, gem lidt til pynt
  8. Blend suppen med en stavblender
  9. Tilsæt madlavningsfløde og kog suppen op et par minutter
  10. Smag til med sukker, salt, peber og hakkede krydderurter
  11. Top med minutstrimler og hakket basilikum ved servering og giv brød til

TIP
Tørret basilikum og oregano kan anvendes i stedet for frisk.

Næringsindhold

Næringsindhold pr. person
(ca. 580 g af retten):

Energi:
1479 kJ (352 kcal)
Protein:
19 g
Kulhydrat:
42 g
Kostfibre:
9 g
Fedt:
10 g

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi:
255 kJ (61 kcal)
Protein:
3 g
Kulhydrat:
7 g
Kostfibre:
2 g
Fedt:
2 g
Kål
Champignon
Squash
Rødbede
Kidneybønner
Tomat (sliced)
Aubergine
Gris
Hvidløg
Peberfrugt
Chili
Squash
Rødbede
Broccoli
Hvidløg
Peberfrugt
Kål
Blomkål
Tomat