Perfekt
til mange
til mange
Sommergrønt med agurk-myntedressing, naanbrød og gris
45 min.
4 pers.
Ingredienser
Naanbrød – se tip
- 1 dl vand
- 1 dl mælk
- ¼ pakke gær
- ½ tsk sukker
- ½ tsk salt
- Et par kviste timian
- 40 g durum mel
- 225 g tipo mel eller almindeligt hvedemel
- 1 spsk olivenolie
Grisen – se tip
- 4 schnitzler af inderlår, 500 g
- 1 spsk løgpulver eller 1 mellemstort løg. Se tip
- 1 spsk hvidløgspulver eller 2 fed hvidløg
- 1 spsk stødt spidskommen
- 1 spsk røget paprika
- 1 spsk stødt ingefær
- 1 spsk salt og 1 tsk peber
- 2 spsk olie
Agurk-mynte dressing
- 1 agurk, 300 g
- 1 bundt mynte
- 1 rød peberfrugt
- 1 usprøjtet citron
- 3 dl creme fraiche 18 %
- ½ tsk paprika (kan undlades)
- ½ tsk salt
Sommergrønt
- ½ lille spidskål, 350 g
- 2 æbler, 250 g
- 500 g friske grønne ærter eller 200 g frosne
- 1 bundt radiser
- Lidt olivenolie
- Salt og peber
- Dild, persille, kørvel, brøndkarse eller andet efter eget valg (kan udelades)
Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg
Sådan gør du
- Rør gær ud i vand og mælk
- Rør lidt mel, sukker, salt og timianblade i gærblandingen
- Tilsæt resten af melet lidt ad gangen og rør til dejen er smidig
- Lad dejen hæve 15 minutter
- Del dejen i 4 stykker og rul dem helt fladt ud
- Varm olie på en pande ved god varme
- Steg naanbrødene gyldne og sprøde
- Drys med hakket timian
- Pil og riv løg og hvidløg
- Bland alle krydderier, løg og hvidløg
- Vend schnitzler i krydderiblandingen og lad dem trække mindst ½ time
- Varm olie på en pande ved høj varme
- Steg schnitzler 1½ minut på hver side
- Skyl agurk, halver den på langs og skær den i mundrette stykker
- Fjern kerner fra peberfrugt og skær i mundrette stykker
- Skyl, tør og hak mynte
- Skyl citron, riv skallen fint og pres saften af
- Rør cremefraiche med paprika, salt, revet citronskal og -saft
- Vend agurk og mynte i og smag til med salt og paprika
- Snit spidskålen ultra fint
- Fjern kernehuse og skær æblerne i tern
- Pil ærterne eller tø dem, hvis de er frosne
- Rens radiser og skær dem i tern
- Skyl og hak friske krydderurter efter smag
- Vend det hele sammen med lidt olie, salt og peber
TIPS
Schnitzlerne kan laves med kun salt og peber, hvis man ikke er til mange krydderier.
Krydderier, tørrede eller friske forøger smagen og giver retten karakter.
Naanbrød fås færdige i god kvalitet, eller dejen kan laves dagen før.
Næringsindhold
Næringsindhold pr. person
(ca. 821 g af retten):
- Energi:
- 3600 kJ (860 kcal)
- Protein:
- 50 g
- Kulhydrat:
- 80 g
- Kostfibre:
- 18 g
- Fedt:
- 34 g
Næringsindhold pr. 100 g:
- Energi:
- 438 kJ (105 kcal)
- Protein:
- 6 g
- Kulhydrat:
- 10 g
- Kostfibre:
- 2 g
- Fedt:
- 4 g