Hvad har jeg i køleskabet

Vi vil give antibiotikaforbruget én på trynen

I Europa har vi et fælles mål om at reducere antibiotikaforbruget i husdyrproduktionen. God hygiejne i kødproduktion og dyr, som har det godt, er grundlaget for at reducere behovet for antibiotika i husdyrhold. Gennem blandt andet forebyggende dyresundhed, god dyresundhed og god pleje reduceres risikoen for sygdomsudbrud. Færre syge dyr nyder både dyrs og menneskers sundhed, men selvfølgelig skal de dyr, der på grund af bakterieinfektion har brug for en antibiotikabehandling, have det.

Fødevarer bør være sikre at spise og fri for uønskede sygdomme og bakterier, der kan være skadelige for forbrugeren. Sikkerhed sikres gennem kontrol og overvågning under hele processen.

Læs mere om: Dyresundhed og fødevaresikkerhed

Regler og kontrol er nødvendige for at reducere brugen af ​​antibiotika, men i sidste ende er det landmandens daglige arbejde, der er garanti for, at dyrene har det godt og ikke bliver syge. Med andre ord skal landmanden have et godt kendskab til hvad dyrene har brug for og høj kompetence i forhold til at sikre god dyrepleje. Sammen med dyrlæger og andre rådgivere, der besøger gårde, arbejder landmændene for at forbedre dyrevelfærden og dyresundheden i Danmark og Europa yderligere.

Dyk ned i: Hvordan arbejder Danmark med antibiotika?

Kidneybønner
Kartoffel
Chili
Peberfrugt
Blomkål
Broccoli
Tomat
Løg
Ærter