simpelt
Bao (dampede brød) med syltede rødløg, grønt og røget flæsk
Ingredienser
Bao-buns
- 2 dl mælk
- 2 spsk rapsolie
- 2 tsk tørgær
- 2 spsk sukker
- ½ tsk salt
- 1 tsk bagepulver
- 5 dl hvedemel
- Olie til pensling
Fyld
- 250 g røget bryst af gris
- ½ dl hoisinsauce
- ½ tsk sherryeddike
- 1 tsk sesamolie
- 1 fed hvidløg
Grøntsager
- ½ icebergsalat, 225 g
- ½ agurk, 150 g
- 1 bundt koriander
Syltede rødløg
- 1 rødløg, lille
- ½ rød chili
- ½ dl eddike
- ½ dl sukker
- ¾ dl vand
Pyn
- 1 dl stegte løg
- 2 dl creme fraiche 18 %
- Srirachasauce
Du skal desuden bruge bagepapir, 20 ark 10 x 10
Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg
Sådan gør du
Bao-buns
- Lun mælken i en gryde, indtil den er lillefingervarm, og rør rapsolie, gær, salt og sukker i.
- Kom mel og bagepulver i en skål, og tilsæt mælkeblandingen.
- Ælt dejen med hænderne i 15 min., indtil den er smidig, eller ælt den i en røremaskine med dejkrog i 10 min.
- Lad dejen hæve tildækket i 1 time.
- Rul dejen ud til 20 boller. Rul hver bolle til ovale flade boller, pensl dem med olie, og fold dem til halvmåner.
- Læg bollerne på bagepapir, og lad dem efterhæve tildækket i 30 min.
Mens dejen hæver, tilberedes fyldet.
Fyld
- Skær kødet i mindre stykker,
- Varm en pande op til høj varme.
- Steg kødet gyldenbrunt på panden. Det skal syde, når kødet rammer panden.
- Bland hoisinsauce, vineddike, olie og revet hvidløg.
- Tilsæt dette til kødet og sku ned for varmen. Kog det sammen, og hold det varmt indtil servering.
- Skær agurk i skiver. Pluk og skyl salat og koriander, som tørres i et rent viskestykke.
Syltede rødløg
- Skær løg og chili i skiver.
- Kog lagen op.
- Kom løg og chili i en beholder, og hæld lagen over. Stil det til side.
Damp brødene ca. 5 minutter i en dampkurv, eller brug en stor sigte.
Servering
Kom kød og grøntsager på de dampede brød, og kom derefter creme fraiche, sriracha og stegte løg på.
Tips
2 tsk tørgær svarer til ca. 25 g almindeligt gær.
Baobuns er dampede brød, der passer godt til asiatisk streetfood.
Røget flæsk kan bestilles hos slagteren.
Næringsindhold
Energifordeling og – indhold pr. person
- Energi (kJ):
- 4085
- Energi (kcal):
- 973
- Protein (E%):
- 9
- Fedt (E%):
- 55
- Kulhydrater (E%):
- 36