Hvad har jeg i køleskabet
Spicy og
simpelt

Bao (dampede brød) med syltede rødløg, grønt og røget flæsk

Forberedelsestid
1 t 50 min (30 min hvis man køber færdige bao)
Antal personer
4 pers.

Ingredienser

Bao-buns

  • 2 dl mælk
  • 2 spsk rapsolie
  • 2 tsk tørgær
  • 2 spsk sukker
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk bagepulver
  • 5 dl hvedemel
  • Olie til pensling

Fyld

  • 250 g røget bryst af gris
  • ½ dl hoisinsauce
  • ½ tsk sherryeddike
  • 1 tsk sesamolie
  • 1 fed hvidløg

Grøntsager

  • ½ icebergsalat, 225 g
  • ½ agurk, 150 g
  • 1 bundt koriander

Syltede rødløg

  • 1 rødløg, lille
  • ½ rød chili
  • ½ dl eddike
  • ½ dl sukker
  • ¾  dl vand

Pyn

  • 1 dl stegte løg
  • 2 dl creme fraiche 18 %
  • Srirachasauce

 

Du skal desuden bruge bagepapir, 20 ark 10 x 10

Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg

Sådan gør du

Bao-buns

  1. Lun mælken i en gryde, indtil den er lillefingervarm, og rør rapsolie, gær, salt og sukker i.
  2. Kom mel og bagepulver i en skål, og tilsæt mælkeblandingen.
  3. Ælt dejen med hænderne i 15 min., indtil den er smidig, eller ælt den i en røremaskine med dejkrog i 10 min.
  4. Lad dejen hæve tildækket i 1 time.
  5. Rul dejen ud til 20 boller. Rul hver bolle til ovale flade boller, pensl dem med olie, og fold dem til halvmåner.
  6. Læg bollerne på bagepapir, og lad dem efterhæve tildækket i 30 min.

Mens dejen hæver, tilberedes fyldet.

Fyld

  1. Skær kødet i mindre stykker,
  2. Varm en pande op til høj varme.
  3. Steg kødet gyldenbrunt på panden. Det skal syde, når kødet rammer panden.
  4. Bland hoisinsauce, vineddike, olie og revet hvidløg.
  5. Tilsæt dette til kødet og sku ned for varmen. Kog det sammen, og hold det varmt indtil servering.
  6. Skær agurk i skiver. Pluk og skyl salat og koriander, som tørres i et rent viskestykke.

Syltede rødløg

  1. Skær løg og chili i skiver.
  2. Kog lagen op.
  3. Kom løg og chili i en beholder, og hæld lagen over. Stil det til side.

Damp brødene ca. 5 minutter i en dampkurv, eller brug en stor sigte.

Servering

Kom kød og grøntsager på de dampede brød, og kom derefter creme fraiche, sriracha og stegte løg på.

Tips

2 tsk tørgær svarer til ca. 25 g almindeligt gær.

Baobuns er dampede brød, der passer godt til asiatisk streetfood.

Røget flæsk kan bestilles hos slagteren.

Næringsindhold

Energifordeling og – indhold pr. person

Energi (kJ):
4085
Energi (kcal):
973
Protein (E%):
9
Fedt (E%):
55
Kulhydrater (E%):
36
Chili
Kål
Gulerod
Champignon
Tomat
Majs
Ærter
Hvidløg
Løg
Blomkål
Hvidløg
Majs
Aubergine
Champignon
Ærter
Squash
Gulerod
Løg
Tomat (sliced)