Hvad har jeg i køleskabet
Spicy og
simpelt

Tostadas med barbecue-marinerede nakkekoteletter

Mexicansk grillmad til danske sommernætter.

Forberedelsestid
1 time
Antal personer
2 pers.

Ingredienser

Salsa

  • 2-3 tomater
  • 1 halvt finthakket rødløg
  • 1 god håndfuld friske koriander
  • 1 tsk. Salt
  • 1 frisk lime

Tostadas

  • 1 pakke (Kan fås i de større supermarkeder)

Avocado

  • 1 fintskåret avocado

Fyld

  • 2 nakkekoteletter af gris
  • 1 spsk. tørret koriander (du kan også bruge frisk koriander)
  • 1 spsk. Olivenolie
  • 1 tsk. Cayenne peber
  • 1 tsk. Salt
  • 1 tsk. Peber
  • 2 dl. Barbecuesauce

Topping

  • Frisk koriander
  • Frisk lime

Opskrift af Benjamin Kanu

 

Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg

Sådan gør du

Opskriften er beregnet til gasgrill. Bruger du kulgrill, så husk at tænde op i god tid, inden koteletterne skal på.

  1. Start med at komme kødet i en skål og krydr det med salt, peber, koriander, cayenne peber og olivenolie. Bland det godt sammen og stil på køl i en times tid.
  2. Mens kødet er på køl, starter du på salsaen. Skær tomaterne i halve og fjern indmaden. Hak herefter tomaterne fint og kom dem over i en skål. Herefter tilsættes finthakket rødløg, koriander, salt og peber og lidt lime. Bland det sammen og smag til.
  3. Fjern stenene fra avocadoerne og skær i tynde skiver.
  4. Når kødet har været på køl, tændes grillen på høj varme. Læg kødet på og giv dem 3-4 minutter på hver side.
  5. Når de er færdige, skæres de ud i tynde strimler. Kom strimlerne over i en foliebakke, dæk dem godt ind i barbecuesauce og giv dem så et par minutter mere på grillen.
  6. Og så er vi klar til anretningen:
    Kom et par tostadas over på en tallerken og top dem med salsaen, tyndskåret avocado, det lækre kød og til sidst lidt friske koriander og lime.

Velbekomme.

Næringsindhold

Næringsindhold pr. person
(ca. 560 g af retten):

Energi:
3370 kJ (805 kcal)
Protein:
33 g
Kulhydrat:
75 g
Kostfibre:
13 g
Fedt:
38 g

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi:
600 kJ (145 kcal)
Protein:
6 g
Kulhydrat:
13 g
Kostfibre:
2 g
Fedt:
7 g
Aubergine
Ærter
Kartoffel
Rødbede
Gulerod
Tomat
Broccoli
Kål
Hvidløg
Peberfrugt
Løg
Blomkål