Hvad har jeg i køleskabet
Mikkel Karstad
Spicy og
simpelt

Bao med lynsyltet kål og marinerede strimler af gris

Forberedelsestid
45 min
Antal personer
4

Ingredienser

Grisen

  • 400 g minutstrimler eller flæsk, eller andet stykke kød.
  • 1 tsk mørk miso
  • 1 spsk soja
  • 1 tsk honning
  • 1 usprøjtet lime
  • ¼ frisk rød chili uden kerner
  • 8 bao, frosne kan købes i asiatisk købmand
  • 2 spsk olivenolie

Bao

  • 2 dl vand
  • 10 g gær
  • 1 spsk sukker
  • 50 g smør
  • 1 tsk salt
  • 400 g hvedemel

Lynsyltet kål

  • ½ spidskål
  • 1 tsk havsalt
  • 4 forårsløg
  • 1 fed hvidløg
  • 15 g frisk ingefær
  • 2 spsk sesamfrø
  • ¾ frisk rød chili
  • 1 tsk honning
  • 1 lime
  • 2 spsk fishsauce

Pynt

  • 1 dl chilimayo
  • ½ bundt frisk koriander

Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg

 

Sådan gør du

  1. Kom minutstrimler i en skål, sammen med miso, soja, honning, skal og saft fra lime og fint hakket chili
  2. Vend det hele godt rundt, så kødet bliver ensartet marineret, lad det stå og trække i 15-20 minutter gerne længere tid. Se tip
  3. Rør gær ud i vand, tilsæt sukker, smeltet smør, salt og halvdelen af hvedemel
  4. Rør det hele sammen, til dejen er helt glat, tilføj resten mel lidt efter lidt. Når dej er glat og smidig, sæt den til hævning på køl natten over eller i 2 timer på køkkenbordet
  5. Del dejen op i otte lige store stykker og rul dem ud til runde flade boller. Pensl med olie på den ene side og fold dem halvt over, så den olierede halvdel er i midten.
  6. Lad boller hæve i 30 minutter.
  7. Bring en gryde med vand i kog. Kom en asiatisk dampkoger på gryden. Kom et stykke bagepapir i bunden, som prikkes godt igennem, så der kommer mange huller i – sæt et par boller på og damp dem i ca. 20 minutter.
  8. Hvis du ikke har en dampkoger, så brug en sigte over en gryde med kogende vand i, kom bagepapir i (prik mange huller i bagepapiret) og sæt låg på
  9. Varm olie på en pande ved høj varme. Steg halvdelen af kødet 2 minutter, så det får en flot stegeskorpe og stadig er saftigt i midten
  10. Tag kød af panden og steg resten af kødet på samme måde
  11. Tag de yderste blade af spidskål og snit det helt fint
  12. Kom det i en skål, drys med salt og giv kål et par klem, så det falder lidt sammen
  13. Skær top og rod af forårsløg, skyl og snit det helt fint
  14. Hak hvidløg og ingefær, tilsæt til kål sammen med forårsløg, sesamfrø, finthakket chili, honning og fintrevet skal og saft fra lime og fishsauce
  15. Vend det hele godt sammen og lad det trække i 15 minutter, så kål falder lidt sammen med stadig holder sin sprødhed
  16. Anret bao med lidt chili mayo, syltet kål, kød og frisk koriander

 

TIP

Kødet kan med fordel marineres dagen inden og opbevares i køleskabet.

Næringsindhold

Næringsindhold pr. person
(ca. 484 g af retten):

Energi:
3342 kJ (799 kcal)
Protein:
35 g
Kulhydrat:
89 g
Kostfibre:
8 g
Fedt:
32 g

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi:
691 kJ (165 kcal)
Protein:
7 g
Kulhydrat:
18 g
Kostfibre:
2 g
Fedt:
7 g
Squash
Tomat
Ærter
Blomkål
Kål
Kartoffel
Løg
Rødbede
Peberfrugt
Kidneybønner
Aubergine
Ærter
Majs
Hvidløg
Tomat
Kartoffel
Chili
Rødbede
Løg