Hvad har jeg i køleskabet
Spicy og
simpelt

Dumplings med krydret, hakket grisekød

Forberedelsestid
45 min.
Antal personer
4 pers.

Ingredienser

Fars

  • 300 g hakket grisekød ¼ hvidkål, 200 g
  • 1 stor gulerod, 170 g
  • 2 forårsløg, 40 g
  • 1 spsk hakket koriander
  • 2 store fed hvidløg
  • 30 g ingefær, ca5 cm
  • ½ grøn chili
  • 1 tsk srirachasauce
  • 1 tsk østerssauce
  • 1 spsk sojasauce
  • 1 æg
  • 1 tsk salt

Dumplings

  • 2 pakker dumplingsdej, kan købes i velassorterede fødevarebutikker
  • 10 g smeltet smør

Sojamayonnaise

  • 1 æg
  • 3 dl rapsolie
  • 3 spsk soja
  • ½ lime
  • 1 tsk srirachasauce
  • 2 spsk sherryeddike
  • ½ tsk salt

Pynt

  • 1 lime

Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg

Sådan gør du

Fars

  1. Skær kål, gulerod, forårsløg og chili i skiver.
  2. Bland det med kødet i en skål. Tilsæt hakket koriander.
  3. Skræl og riv hvidløg og ingefær i.
  4. Tilsæt de øvrige ingredienser til kødet, tilsæt æg og salt, og bland det godt sammen.

Dumplings

  1. Kog vandet op i en gryde.
  2. Stil en skål med koldt vand ved skærebrættet.
  3. Brug en dampkurv eller en stor sigte til at tilberede dumplings.
  4. Læg et ark dej på skærebrættet.
  5. Dyp fingeren i det kolde vand, og kør den forsigtigt rundt i kanten af arket. Med en ske former du en klat fars og lægger den midt på dejen.
  6. Buk den ene kant af dejen over, så den ligner en fyldt halvmåne. Tryk eller drej kanterne sammen på dumplings.
  7. Damp dumplings i ca. 6 min. nogle få ad gangen, så de ikke klistrer sammen.
  8. Tag dem op med en hulske, og læg dem i et fad med lidt smør, og ryst fadet. Det forhindrer dem i at klistre sammen.

Mayonnaise

  1. Slå ægget ud i en høj skål. Brug hele ægget for at få en mere luftig mayonnaise.
  2. Tilsæt soja og limesaft.
  3. Brug gerne en stavblender til at piske mayonnaisen, men den kan også piskes i hånden. Tilsæt olien dråbe for dråbe, og pisk, indtil mayonnaisen tykner.
  4. Afslut med srirachasauce. Smag til med salt og vineddike.

Servering

Servér dumplings med sojamayonnaise og limebåde.

Tips

Du kan også købe færdig mayonnaise og smage den til med soja, lime, srirachasauce, sherryeddike og salt.

Inden du damper dumplings, kan du smage farsen til ved at dampe en lille portion af fyldet. Smag til med salt efter behov.

Næringsindhold

Energifordeling og – indhold pr. person

Energi (kJ):
3857
Energi (kcal):
922
Protein (E%):
10
Fedt (E%):
78
Kulhydrater (E%):
12
Gris
Champignon
Squash
Blomkål
Tomat (sliced)
Hvidløg
Rødbede
Kål
Tomat
Gulerod
Champignon
Squash
Hvidløg
Peberfrugt
Kål
Blomkål
Kidneybønner
Ærter
Majs