Perfekt
til mange
til mange
Hjertesalat og rødbedesauce med nakkefilet af gris
30 min.
4 pers.
Ingredienser
- Nakkefilet af gris 700g.
- 40 g smør
- 1 dl olivenolie
- 1 fed hvidløg
- 4 skiver spansk joselito skinke
Rødbedesauce:
- ½ l rødbedejuice
- ¼ l balsamico
- ½ l grisefond
- 150 g smør
- Salt
- Peber
- ½ citron
Salat med parmesan:
- 2 stk. hjertesalat
- Olivenolie
- 40 g parmesan
- 40 g smør
- Salt
- Peber
Pynt:
- Rød melde og fuglegræs
Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg
Sådan gør du
- Krydr kødet med salt og peber.
- Steg kødet 2-3 min. på hver side i masser af olivenolie, smør og hvidløg.
- Herefter skal kødet trække i 4 min. Gerne på en rist, så kødet kan komme af med varmen.
- Skær kødet i skiver à ca. 2 cm.
- Læg en skive skinke på hvert stykke kød og brænd med en gasbrænder for sprødhed.
Rødbedesauce:
- Bland rødbedejuice, balsamico og grisefond sammen og kog det ned til halvdelen.
- Monter det herefter med brunet smør.
- Smag saucen til med salt, peber og citronsaft.
Salat med parmesan:
- Halver hjertesalaterne på langs. Krydr med salt og peber.
- Varm en pande op med olivenolie og steg salatstykkerne forsigtigt.
- Når salaterne er ved at være færdige, slukkes panden og smør tilsættes.
- Parmesan rives hen over salatstykkerne.
Næringsindhold
Næringsindhold pr. person
(ca. 660 g af retten):
- Energi:
- 5443 kJ (1301 kcal)
- Protein:
- 51 g
- Kulhydrat:
- 43 g
- Kostfibre:
- 1 g
- Fedt:
- 103 g
Næringsindhold pr. 100 g:
- Energi:
- 824 kJ (197 kcal)
- Protein:
- 8 g
- Kulhydrat:
- 6 g
- Kostfibre:
- 0 g
- Fedt:
- 16 g