Hvad har jeg i køleskabet
Mikkel Karstad
Bælg-
frugter

Grønne bønner med soja, sesamfrø, tang og mørbradbøffer

Forberedelsestid
30 min.
Antal personer
4 pers.

Ingredienser

Gris

  • 600 g mørbrad af gris
  • 2 spsk olivenolie
  • 3 kviste timian
  • Salt og peber

Bønner med soja

  • 600 g grønne bønner
  • ½ dl soja
  • ½ dl æbleeddike
  • 1 spsk honning
  • ½ dl ekstra jomfruolivenolie
  • 3 spsk sesamfrø
  • 25 g tørret tang

Pynt

  • ½ bundt frisk koriander, gerne med blomster
  • ½ bundt frisk mynte

Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg

 

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 180 grader
  2. Skær sølvsenen og store hinder af mørbraden
  3. Varm olie på en pande ved god varme
  4. Brun kødet 1 minut på 4 sider
  5. Kom mørbrad i et ovnfast fad med timian, krydr med salt og peber og steg i 10 minutter
  6. Skyl bønner i koldt vand og nip stilkenden af
  7. Bring en gryde med vand og salt i kog, kom de grønne bønner og kog dem i ca. 1 minut, til de er møre, men stadig med godt bid
  8. Tag bønnerne op og direkte over i koldt vand, så kogningen stopper. Hæld vandet fra bønnerne, og lad dem dryppe godt af
  9. Kom soja, eddike og honning i en lille gryde, og bring det i kog
  10. Lad det koge i 4-5 minutter, til det begynder at tykne lidt, og tag det så af varmen
  11. Tilsæt olie, mens du pisker med et piskeris, til dressingen får en fin konsistens. Tilsæt sesamfrø, og lad dressingen køle lidt af
  12. Udblød tangen i koldt vand i 5-10 minutter, til den bliver lidt blød, men stadig har bid. Del tangen i mindre stykker, og bland med bønnerne
  13. Tag mørbrad ud af ovnen
  14. Kom dressing på bønnerne, vend godt rundt, skær mørbrad i skiver og anret med bønnerne
  15. Pynt med masser af friskplukket koriander og mynte på toppen

 

TIP

Server godt brød til og evt. kogte ris eller kartofler.

Næringsindhold

Næringsindhold pr. person
(ca. 405 g af retten):

Energi:
2003 kJ (479 kcal)
Protein:
38 g
Kulhydrat:
14 g
Kostfibre:
10 g
Fedt:
28 g

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi:
494 kJ (118 kcal)
Protein:
9 g
Kulhydrat:
4 g
Kostfibre:
2 g
Fedt:
7 g
Peberfrugt
Løg
Rødbede
Gulerod
Champignon
Tomat
Kartoffel
Tomat (sliced)
Squash
Ærter
Majs
Kidneybønner
Rødbede
Peberfrugt
Blomkål
Squash
Tomat
Tomat (sliced)
Aubergine