Bælg-
frugter
frugter
Grønne bønner med soja, sesamfrø, tang og mørbradbøffer
30 min.
4 pers.
Ingredienser
Gris
- 600 g mørbrad af gris
- 2 spsk olivenolie
- 3 kviste timian
- Salt og peber
Bønner med soja
- 600 g grønne bønner
- ½ dl soja
- ½ dl æbleeddike
- 1 spsk honning
- ½ dl ekstra jomfruolivenolie
- 3 spsk sesamfrø
- 25 g tørret tang
Pynt
- ½ bundt frisk koriander, gerne med blomster
- ½ bundt frisk mynte
Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader
- Skær sølvsenen og store hinder af mørbraden
- Varm olie på en pande ved god varme
- Brun kødet 1 minut på 4 sider
- Kom mørbrad i et ovnfast fad med timian, krydr med salt og peber og steg i 10 minutter
- Skyl bønner i koldt vand og nip stilkenden af
- Bring en gryde med vand og salt i kog, kom de grønne bønner og kog dem i ca. 1 minut, til de er møre, men stadig med godt bid
- Tag bønnerne op og direkte over i koldt vand, så kogningen stopper. Hæld vandet fra bønnerne, og lad dem dryppe godt af
- Kom soja, eddike og honning i en lille gryde, og bring det i kog
- Lad det koge i 4-5 minutter, til det begynder at tykne lidt, og tag det så af varmen
- Tilsæt olie, mens du pisker med et piskeris, til dressingen får en fin konsistens. Tilsæt sesamfrø, og lad dressingen køle lidt af
- Udblød tangen i koldt vand i 5-10 minutter, til den bliver lidt blød, men stadig har bid. Del tangen i mindre stykker, og bland med bønnerne
- Tag mørbrad ud af ovnen
- Kom dressing på bønnerne, vend godt rundt, skær mørbrad i skiver og anret med bønnerne
- Pynt med masser af friskplukket koriander og mynte på toppen
TIP
Server godt brød til og evt. kogte ris eller kartofler.
Næringsindhold
Næringsindhold pr. person
(ca. 405 g af retten):
- Energi:
- 2003 kJ (479 kcal)
- Protein:
- 38 g
- Kulhydrat:
- 14 g
- Kostfibre:
- 10 g
- Fedt:
- 28 g
Næringsindhold pr. 100 g:
- Energi:
- 494 kJ (118 kcal)
- Protein:
- 9 g
- Kulhydrat:
- 4 g
- Kostfibre:
- 2 g
- Fedt:
- 7 g