Hvad har jeg i køleskabet
William Milsted
Perfekt
til mange

Kålrabimos med bitter salat og nakke af gris

Nakke af gris er et dejligt stykke kød, der med sin fedtmarmorering kan holde sig smagsfuldt og saftigt ved længere tilberedning som i denne mørke ret.

Forberedelsestid
1 t. 30 min.
Antal personer
4 pers.

Ingredienser

Nakke af gris

  • 800 g nakke af gris
  • 2 tsk salt
  • 5 dl mørk øl
  • 1 dl æblemost
  • 1 dl æbleeddike
  • 1 spsk sorte peberkorn
  • 5 laurbærblade
  • 3 kviste timian
  • 3 kviste rosmarin
  • 3 kviste oregano

Mos

  • 1/3 kålrabi, 250 g
  • 250 g kartofler
  • 100 g blødt smør
  • 30 g grov sennep
  • 50 g rygeost
  • 1 bdt purløg
  • Salt og friskkværnet peber

Salat

  • ½ spidskål, 500 g
  • 1 julesalat, 110 g
  • 1 bundt dild
  • ½ dl olivenolie
  • 1 spsk æbleeddike
  • 1 spsk sukker
  • ½ tsk salt

Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg

 

Sådan gør du

  1. Drys kød med salt og læg i et ildfast fad.
  2. Fyld fadet med øl, æblemost, æbleeddike, peberkorn, laurbærblade og hele kviste timian, rosmarin og oregano.
  3. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader i 1½ time.
  4. Skræl kålrabi og kartofler. Skær dem i store tern, kog til de er møre i vand. Hæld vandet fra, og lad det dampe lidt af. Mos dem sammen.
  5. Pisk smør, rygeost, grov sennep, fintsnittet purløg, salt og peber sammen, og bland massen med kartoffel/kålrabi-mosen.
  6. Snit spidskål, julesalat og dild groft og vend med olivenolie, æbleeddike, salt og sukker.
  7. Skær kødet i skiver og spis sammen med mos og salat.

Næringsindhold

Næringsindhold pr. person
(ca. 780 g af retten):

Energi:
3718 kJ (885 kcal)
Protein:
45 g
Kulhydrat:
38 g
Kostfibre:
9 g
Fedt:
59 g

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi:
475 kJ (113 kcal)
Protein:
6 g
Kulhydrat:
5 g
Kostfibre:
1 g
Fedt:
8 g
Chili
Champignon
Tomat
Squash
Kartoffel
Blomkål
Kål
Gris
Ærter
Peberfrugt
Tomat
Gulerod
Kartoffel
Løg
Blomkål
Majs
Broccoli
Tomat (sliced)
Hvidløg