Nakke af gris er et dejligt stykke kød, der med sin fedtmarmorering kan holde sig smagsfuldt og saftigt ved længere tilberedning som i denne mørke ret.
1 t. 30 min.
4 pers.
Ingredienser
Nakke af gris
800 g nakke af gris
2 tsk salt
5 dl mørk øl
1 dl æblemost
1 dl æbleeddike
1 spsk sorte peberkorn
5 laurbærblade
3 kviste timian
3 kviste rosmarin
3 kviste oregano
Mos
1/3 kålrabi, 250 g
250 g kartofler
100 g blødt smør
30 g grov sennep
50 g rygeost
1 bdt purløg
Salt og friskkværnet peber
Salat
½ spidskål, 500 g
1 julesalat, 110 g
1 bundt dild
½ dl olivenolie
1 spsk æbleeddike
1 spsk sukker
½ tsk salt
Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning. Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg
Sådan gør du
Drys kød med salt og læg i et ildfast fad.
Fyld fadet med øl, æblemost, æbleeddike, peberkorn, laurbærblade og hele kviste timian, rosmarin og oregano.
Sæt fadet i ovnen ved 200 grader i 1½ time.
Skræl kålrabi og kartofler. Skær dem i store tern, kog til de er møre i vand. Hæld vandet fra, og lad det dampe lidt af. Mos dem sammen.
Pisk smør, rygeost, grov sennep, fintsnittet purløg, salt og peber sammen, og bland massen med kartoffel/kålrabi-mosen.
Snit spidskål, julesalat og dild groft og vend med olivenolie, æbleeddike, salt og sukker.
Skær kødet i skiver og spis sammen med mos og salat.