Hvad har jeg i køleskabet
William Milsted
Perfekt
til mange

Kartofler i spinat og gedeost med glaseret kotelet og fennikelsalat

Smeltet gedeost i grov kartoffelmos er genialt, og honning-trøffel marinade passer perfekt til. Smag selv.

Forberedelsestid
30 min.
Antal personer
4 pers.

Ingredienser

Kartofler

  • 800 g små kartofler
  • 200 g spinat
  • 100 g gedeost
  • 100 g smør
  • Salt og friskkværnet peber

Kotelet

  • 4 koteletter af gris, 500 g
  • 10 g smør

Marinade

  • 100 g honning
  • ½ dl æbleeddike
  • ½ dl Jomfruolivenolie
  • ½ dl trøffelolie
  • Salt og friskkværnet peber

Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg

 

Sådan gør du

  1. Kog kartofler i letsaltet vand, til de er møre, hvorefter de stampes groft.
  2. Tilsæt grofthakket spinat, gedeost, 50 g smør, salt og peber, og lad det smelte sammen. Gem lidt spinat til pynt
  3. Varm 50 g smør på en pande ved høj varme. Smørret skal bruse af og være gyldent. Brun koteletterne 1 min på hver side. Skru ned til middelvarme og steg yderligere 2 min- på hver side
  4. Honning, æbleeddike, olivenolie og trøffelolie piskes sammen, og hældes ud over koteletterne mens de trækker færdigt på den varme pande i 2 min.
  5. Drys hakket spinat på toppen.

Servér evt. med en fennikelsalat til. Snit 1 stor fennikel i tynde skiver, gerne på et mandolinjern, og læg det i iskoldt vand i 5 minutter for at trække sprødhed. Dryp af i et dørslag og hæld i en serveringsskål. Pres 1 citron og bland saften med 4 tsk sukker til sukkeret er opløst, og hæld over fennikel.

 

Næringsindhold

Næringsindhold pr. person
(ca. 590 g af retten):

Energi:
3677 kJ (876 kcal)
Protein:
39 g
Kulhydrat:
62 g
Kostfibre:
6 g
Fedt:
52 g

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi:
624 kJ (150 kcal)
Protein:
7 g
Kulhydrat:
11 g
Kostfibre:
1 g
Fedt:
9 g
Kål
Chili
Ærter
Tomat
Blomkål
Gris
Tomat (sliced)
Squash
Champignon
Kidneybønner
Broccoli
Aubergine
Tomat (sliced)
Chili
Gulerod
Peberfrugt
Kartoffel
Squash
Løg