
simpelt
Nudler, blommer og shiitakesvampe med braiseret griseskank


Ingredienser
Skank af gris
- 1 skank af gris på ca. 1-1,2 kg
- 2 l grøntsagsbouillon
- 2 spsk misopasta
- 1 løg – skrællet og skåret i kvarte
- 2 fed hvidløg – skrællede
- 1 porre – renset, skyllet og skåret i mindre stykker
- 2 spsk salt
Blommer
- 2 blommer – skyllede, udstenede og skåret i mindre stykker
- ½ rød chili – befriet for kerner og finthakket
- ½ fed hvidløg – skrællet og finthakket
- 1 spsk olivenolie
- 1 tsk risvineddike
- ¼ tsk salt
Nødder
- 100 g cashewnødder
- 3 dl vand
- 2 spsk salt
Bouillon
- Bouillonen fra griseskanken
- 2 spsk soja
- 2 spsk risvineddike
- 2 spsk mirin (smagstilsætning)
Nudler
- 400 g friske, japanske ramennudler
Svampe
- 12 shiitakesvampe – rensede og skilt fra hinanden
Løg
- 1 salatløg – skåret i tynde skiver (gerne på et mandolinjern) og skyllet i koldt vand.
Pynt
- 1 bakke ærteskud
Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg
Sådan gør du
Skank af gris
- Kom alle ingredienserne i en trykkoger, og kog under tryk ved høj varme i 40 min. Griseskanken kan også koges i en gryde med låg, hvor den simrer i 1½ time, indtil kødet slipper benet.
- Tag kødet op, og si bouillonen (gemmes til senere). Pluk kødet i mindre stykker, når det er afkølet lidt, og fjern svær, ben og evt. sener.
Nødder
- Kog vand og salt op, hæld det over nødderne, og lad det trække i 20 min.
- Hæld vandet fra, og rist nødderne tørre i ovnen ved 140 grader i ca. 20-30 min. Knus eller hak nødderne let inden servering. Pynt med nødderne.
Blommer
Bland alle de udskårne og hakkede ingredienser sammen med olivenolie, risvineddike og salt.
Bouillon
Smag bouillonen til med soja, vineddike og mirin. Hæld den over kødet.
Nudler
Kom nudlerne i den varme bouillon 5 min. inden servering.
Svampe
Kom svampene i den varme bouillon 5 min. inden servering.
Løg
Hæld vandet fra løgene, og kom dem i bouillonen sammen med kød og svampe.
Servering
Server ingredienserne i skåle. Pynt med blommerne. Drys ærteskud over.
Tip
Når du rister nødderne, skal du åbne ovndøren ind imellem, så dampen kan slippe ud. Hvis du vil gøre det nemmere, kan nødderne købes færdigristede.
Næringsindhold
Energifordeling og – indhold pr. person
- Energi (kJ):
- 2636
- Energi (kcal):
- 625
- Protein (E%):
- 27
- Fedt (E%):
- 33
- Kulhydrater (E%):
- 40