En lækker omgang pasta bambini med spinat og broccoli, friskost og bacondrys. Perfekt til en hverdagsaften.
45 min.
4 pers.
Ingredienser
300 g peberbacon eller tørsaltet bacon
600 g spinat, gerne af den grove slags
4 tsk. salt
3 dl små pastaer, fx typen Puntalette eller 300 g af typen Trufie
1 broccoli
1 spsk. smør
3 spsk. friskost
1 lime
1 lille tsk. jalapeno og chilipulver
2 spsk. olivenolie
Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning. Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg
Sådan gør du
Skær bacon i tern.
Spinaten skylles, og blancheres i vand med 2 tsk. salt, til den lige klapper sammen.
Pastaen koges i vand med 2 tsk. salt til den er al dente (se anvisning på pakken)
Skyl broccolien og skær de yderste toppe af.
Steg toppene på en tør pande til de tager farve, hvorefter de hældes i serveringsskålen.
Sæt panden tilbage på varmen og steg bacontern gyldne og sprøde.
Køl pastaen af under rindende, koldt vand, når den er kogt færdig.
Sæt gryden tilbage på varmen og smelt smør heri.
Tilsæt pasta, og når den er varm tilsæt friskosten, som blandes godt ind i pastaen.
Tag gryden fra varmen og tilsæt blancheret spinat og broccolitoppe.
Smag retten til med salt, limeskal og jalapenopulver.
Anretning Læg pastaretten i 4 dybe tallerkener og drys bacon over.
Næringsindhold
Energifordeling og – indhold pr. person
Energi (kJ):
2329
Energi (kcal):
555
Protein (E%):
22
Fedt (E%):
31
Kulhydrater (E%):
47
Relaterede opskrifter
Perfekt
til mange
Hjemmelavet kartoffelsalat med grillede pølser
Perfekt
til mange
Tostadas med barbecue-marinerede nakkekoteletter
Perfekt
til mange
Flæskesteg med sprøde svær
Perfekt
til mange
Hjertesalat og rødbedesauce med nakkefilet af gris