Hvad har jeg i køleskabet
Quiche Lorraine - fransk tærte med spinat, porre og flæsk
William Milsted
Perfekt
til mange

Quiche Lorraine

Tærte går man aldrig galt i byen med. Prøv denne quiche lorraine med frisk spinat, ost og grisebryst. Perfekt til en hverdagsaften.

Forberedelsestid
1 time
Antal personer
4 pers.

Ingredienser

Tærtebund

  • 170 g koldt smør i tern
  • 250 g hvedemel
  • 2 tsk fint salt
  • 1 æg
  • Tørrede bønner/kikærter

Fyld

  • 200 g grisebryst (kogestykke) uden svær og ben i tykke strimler
  • 1 stk porre
  • 75 g frisk spinat
  • 2 æg
  • 2 dl sødmælk
  • 2 dl piskefløde
  • 150 g Gruyere-ost i tern
  • 1 tsk salt
  • Friskkværnet peber
  • Revet muskatnød

Tilbehør

  • 400 g sprød salat
  • 1 spsk olie
  • 1 spsk eddike
  • 1 spsk sød sennep

Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg

Sådan gør du

  1. Smuldr det kolde smør ned i mel og salt, og saml hurtigt dejen med ægget.
  2. Lad dejen hvile i køleskabet i mindst en time.
  3. Steg strimler af grisebryst gyldne på en pande (ca. 30 min.), hæld overskydende fedt fra panden, og tilsæt derefter hakket porre og de hele spinatblade.
  4. Rul dejen ud i ca. ½ cm tykkelse og kom i en tærteform på 26 cm.
  5. Prik bunden med en gaffel og bag med tørrede bønner/kikærter oven på bagepapir i 10-15 min. ved 180o (dette gør tærtebunden sprød).
  6. Æg, mælk og fløde piskes godt sammen, osten tilsættes, og der smages til med salt, peber og revet muskatnød.
  7. Fjern bagepapiret med bønnerne fra den sprøde tærtebund.
  8. Alt kommes op i den sprøde tærtebund og bages i yderligere 15 min ved 180o.
  9. Skyl, tør og pluk salatbladene i mindre stykker.
  10. Rør en sennepsvinaigrette af olie, eddike og sennep.
  11. Server quichen rygende varm med salat til.

Næringsindhold

Energifordeling og – indhold pr. person

Energi (kJ):
4454
Energi (kcal):
1060
Protein (E%):
14
Fedt (E%):
64
Kulhydrater (E%):
22
Kål
Squash
Kartoffel
Kidneybønner
Tomat (sliced)
Aubergine
Gris
Hvidløg
Broccoli
Blomkål
Aubergine
Ærter
Majs
Gulerod
Kartoffel
Peberfrugt
Tomat (sliced)
Rødbede
Kål