Tærte går man aldrig galt i byen med. Prøv denne quiche lorraine med frisk spinat, ost og grisebryst. Perfekt til en hverdagsaften.
1 time
4 pers.
Ingredienser
Tærtebund
170 g koldt smør i tern
250 g hvedemel
2 tsk fint salt
1 æg
Tørrede bønner/kikærter
Fyld
200 g grisebryst (kogestykke) uden svær og ben i tykke strimler
1 stk porre
75 g frisk spinat
2 æg
2 dl sødmælk
2 dl piskefløde
150 g Gruyere-ost i tern
1 tsk salt
Friskkværnet peber
Revet muskatnød
Tilbehør
400 g sprød salat
1 spsk olie
1 spsk eddike
1 spsk sød sennep
Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning. Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg
Sådan gør du
Smuldr det kolde smør ned i mel og salt, og saml hurtigt dejen med ægget.
Lad dejen hvile i køleskabet i mindst en time.
Steg strimler af grisebryst gyldne på en pande (ca. 30 min.), hæld overskydende fedt fra panden, og tilsæt derefter hakket porre og de hele spinatblade.
Rul dejen ud i ca. ½ cm tykkelse og kom i en tærteform på 26 cm.
Prik bunden med en gaffel og bag med tørrede bønner/kikærter oven på bagepapir i 10-15 min. ved 180o (dette gør tærtebunden sprød).
Æg, mælk og fløde piskes godt sammen, osten tilsættes, og der smages til med salt, peber og revet muskatnød.
Fjern bagepapiret med bønnerne fra den sprøde tærtebund.
Alt kommes op i den sprøde tærtebund og bages i yderligere 15 min ved 180o.
Skyl, tør og pluk salatbladene i mindre stykker.
Rør en sennepsvinaigrette af olie, eddike og sennep.