Perfekt
til mange
til mange
Saftig, krydret gris i general TSO’s med pak choy og broccoli
Her får du en krydret, saftig og sprødstegt kotelet og godt med grønt – helt grønt. Pak choy og broccoli får de skønneste grønne farver og smager fabelagtigt sammen med den sur/søde/stærke General Tso’s sauce.
60 min.
4 pers.
Ingredienser
Saftig, krydret gris
- 3 koteletter fra gris, 2 cm tykke, 400 g
- ½ dl risvin eller tør hvidvin
- ½ dl sojasauce
- 1 spsk hvidløgspulver eller 1 presset hvidløg
- 1 spsk løgpulver eller 1 lille revet løg
- 1 spsk hvid peber
- 2 dl hvedemel
- ½ dl olie
Tilbehør
- 1 bundt forårsløg, 100 g
- 1 lime
- 100 g saltede peanuts
- 1 bundt koriander, 10 g
- 1 broccoli, 500 g
- 4 pak choy, 375 g
- 1 spsk olie
- 1 tsk salt
- 300 g ris
General Tso´s sauce
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk revet ingefær eller tørret ingefær
- 1 frisk chili eller efter smag
- 1 spsk olie
- ½ dl risvin eller tør hvidvin
- ½ dl eddike
- ½ dl soya sauce
- 50 g sukker
- ½ spsk vand
- ½ spsk majsstivelse
Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg
Sådan gør du
- Skær koteletterne ud i 2×2 cm stykker
- Bland marinade og vend kødet heri og lad det trække minimum 10 minutter
- Snit forårsløgene fint. Skær lime i både. Hak peanuts groft. Pluk bladene af koriander. Gem til servering
- Skyl og skær broccoli i buketter. Kom dem i en sigte, der kan tåle varme
- Varm en gryde med vand i bunden, der er stor nok til sigten
- Damp broccoli buketterne og drys med ½ tsk salt
- Halver pak choy, vask og tør dem i et rent viskestykke
- Varm en pande til høj varme med olie. Steg pak choy hårdt af med skæresiden ned mod stegepanden og giv dem ½ tsk salt. De skal have en flot brun farve. Læg dem på en serveringstallerken, der er stor nok til at rumme kødet også
- Kog risene efter anvisning på posen. Se under tips for gode råd til kogning af ris
- Pil og hak hvidløg fint
- Riv ingefær fint
- Fjern kernerne fra chilien og hak den
- Bland alt i en gryde og kog det op
- Bland majsstivelse og vand til en jævning. Kom i saucen, så den tyknes. Når den er blevet tykkere end sirup, er saucen færdig
- Vend koteletstykkerne enkeltvist i mel på en tallerken
- Varm olie på en pande ved høj varme og steg kødet 1 minut på hver side, til de er svagt rosa i midten
- Server ris med krydret gris, stegt pak choy og broccoli. Hæld striber at sweet chilisauce eller General Tso´s sauce over og drys med peanuts, forårsløg og koriander. Kan du ikke med koriander, så drop dem. Velbekomme.
TIPS TIL AT KOGE RIS:
- Start med at skylle risene i en si under rindende vand. Det skal gøres for at skylle meget af stivelsen af risene. Gør du ikke det, vil de blive klistrede, så det er også lidt en smagssag. Kan man godt lide ”sticky rice”, kan man udelade dette
- Hæld risene op i gryden og fyld vand på. Nu kommer tricket, der er meget vigtigt. Vand hældes på til et tommelfingerled over risene. Dette er uanset størrelsen af gryden, så længe risene dækker bunden af gryden. Husk det! Et tommelfingerled
- Læg låget på og sæt risene på højeste varme
- Når risene koger (dvs. når der kommer damp ud under grydelåget), skrues der helt ned på laveste blus. Risene skal nu koge i 12 minutter
- Sluk herefter helt for blusset, og lad risene trække/absorbere den sidste væde i yderligere 12 minutter. Nemt ikke? Det eneste, du skal huske er 12/12 reglen – kog i 12 minutter og lad trække i 12 minutter
Næringsindhold
Næringsindhold pr. person
(ca. 886 g af retten):
- Energi:
- 4410 kJ (1054 kcal)
- Protein:
- 47 g
- Kulhydrat:
- 103 g
- Kostfibre:
- 13 g
- Fedt:
- 45 g
Næringsindhold pr. 100 g:
- Energi:
- 498 kJ (119 kcal)
- Protein:
- 5 g
- Kulhydrat:
- 12 g
- Kostfibre:
- 2 g
- Fedt:
- 5 g