til mange
Stegte majs med sprød polenta og mør nakkefilet
Lav din egen åbne sandwich med brød af sprøde polentachips og fyld af nakkefilet med majs og chilimayo til.
Ingredienser
Nakkefilet
- 500 g nakkefilet af gris
- 1 lille dåse koncentreret tomatpure, 70 g
- 1 dåse flåede tomater
- 50 g brun farin
- 2 tsk røget chipotle eller røget paprika
- Salt
- 1 dl æblemost
Sprøde polentachips
- ¼ dl vand
- ¾ dl smagsneutral olie
- 35 g polenta eller majsgryn
- ½ tsk salt
- Smagsneutral olie til stegning
Chilimayo
- 3 æggeblommer
- 1 tsk dijonsennep
- 1 spsk æbleeddike
- 1 tsk piment d’espelette eller en blanding af chili og paprika
- 2 dl smagsneutral olie
- Salt og peber
Majs
- 3 store majskolber eller 300 g majs fra frost
- 1 lime
- Salt
Pynt
- 4 spsk revet fast gul ost
- 1 tsk piment d’espelette
Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg
Sådan gør du
Nakkefilet
- Rist tomatpureen af på en varm pande.
- Tilsæt de resterende ingredienser, og lad det koge et par minutter
- Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber
- Læg kødet i et ovnfast fad og hæld tomatblandingen over kødet
- Tænd ovnen på 130 grader og bag i ca. 6 timer
- Nakkefilten er færdig, når den har en centrumtemperatur på 90 grader
Sprøde polentachips
- Blend alle ingredienser til polentachips med en stavblender
- Varm olie på en pande ved høj varme
- Hæld olien fra panden, når den er varm og sæt panden tilbage på varmen.
- Hæld en spiseske af dejen på panden
- Steg chipsen gylden og vend med en palet
- Steg chipsen gylden på den anden side, tag den af panden og læg den på et stykke fedtsugende papir
- Tør panden af med et stykke papir og lav chips med resten af dejen.
Chilimayo
- Pisk æggeblommer, dijonsennep, æbleeddike og piment d’espelette luftigt
- Tilsæt olie i en tynd stråle under konstant piskning eller brug en stavblender. Fortsæt med at piske olie i indtil mayonnaisen har fået en fast konsistens
- Smag til med salt og peber
Majs
- Fjern bladene fra majskolberne og skær kornene fra kolben
- Varm olie på en pande ved høj varme
- Steg majsene til de bliver let brændte. Del evt. majsene op og steg ad flere omgange, så varmen på panden ikke sænkes under stegning.
- Smag til med friskpresset limesaft og salt
Servering
Læg en skefuld chilimayo midt på hver tallerken. Fordel majs, revet ost og piment d’espelette henover. Læg strimler af nakkefilet på og til sidst den sprøde polentachips.
Næringsindhold
Næringsindhold pr. person
(ca. 470 g af retten):
- Energi:
- 4316 kJ (1028 kcal)
- Protein:
- 31 g
- Kulhydrat:
- 39 g
- Kostfibre:
- 5 g
- Fedt:
- 84 g
Næringsindhold pr. 100 g:
- Energi:
- 921 kJ (219 kcal)
- Protein:
- 7 g
- Kulhydrat:
- 8 g
- Kostfibre:
- 1 g
- Fedt:
- 18 g