Spicy indisk gryderet spækket med de lækreste sager; linser, chili, gris, og grønt. Perfekt til en hverdagsaften.
30 min.
4 pers.
Ingredienser
600 g minuttern (skinketern), 2x2x2 cm
1 spsk olie
2 spsk karry, evt. madras karry
1 dåse kokosmælk 6-8%, 400 ml
1 dåse hakkede tomater, 400 g
1 dl vand
1 dl røde linser
2 fed hvidløg
½ bundt forårsløg
1 rød chili
1 squash, ca. 300 g
1 dåse kikærter, 240 g drænet vægt
Salt og peber
Tilbehør
2 dl ris, gerne fuldkorn
Evt. yoghurt naturel
Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning. Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg
Sådan gør du
Kog ris som anvist på pakken.
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Varm halvdelen af olien i en stor gryde ved god varme – olien skal være så varm at det ’siger lyde’ når kødet kommer i. Brun først halvdelen af minutternene på alle sider, det tager ca. 2 minutter i alt. Tag kødet op. Varm den anden halvdel olie og brun resten af kødet, 2 minutter i alt.
Kom alt kødet tilbage i gryden og tilsæt karry, rør ½ minut. Tilsæt kokosmælk, hakkede tomater og vand. Tilsæt linser og lad retten simre under låg i 5-10 minutter.
Pil og hak hvidløg. Skyl forårsløg og skær i skiver. Skyl og hak chili. Skyl squash og skær i tern på 2×2 cm. Hæld vand fra kikærter.
Tilsæt hvidløg, forårsløg, chili, squash og kikærter til gryden og kog i 2 minutter. Smag til med salt og peber.
Tips
Du kan også servere retten med naanbrød
Er retten for stærk, kan du tilsætte en stor spsk yoghurt naturel
Næringsindhold
Energifordeling og – indhold pr. person
Energi (kJ):
2450
Energi (kcal):
586
Protein (E%):
31
Fedt (E%):
28
Kulhydrater (E%):
41
Relaterede opskrifter
Bælg-
frugter
Porkanoff med grøn mos
Bælg-
frugter
Spidskålslasagne med quinoasalat
Bælg-
frugter
Tomatsuppe med minutstrimler.
Bælg-
frugter
Stegte ris med grønt og marineret gris
Bælg-
frugter
Jordskokker og gris i karry, kokos og røde linser
Bælg-
frugter
Grønne bønner med soja, sesamfrø, tang og mørbradbøffer