frugter
Moset avokado, syltede rødløg og friterede kikærter med nakkekam
Guacamole er en crowdpleaser. Lav det til denne friske servering med kikærter, nakkefilet og gyozawraps
Ingredienser
Nakkefilet
- 600 g nakkefilet
- 2 spsk salt
- 2 spsk brun farin
- 1 spsk sriracha
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk røget paprika
- 1 tsk sort peber, kværnet
- 1 tsk ingefær
- ½ dl olivenolie
- 1 spsk soja
- 1 dl bouillon, gris eller høns
Avokado
- 2 avokadoer – skrællede og skåret i stykker
- 1 bundt koriander – grofthakket
- 1 lime – skal og saft
- 1 spsk olivenolie
- 1 fed hvidløg – skrællet og finthakket
- 1 jalapeno – befriet for kerner og finthakket
- 1 bananskalotteløg – skrællet og finthakket
- 1½ tsk salt
Løg
- ½ dl eddike
- 1 dl sukker
- 1½ dl vand
- 1 rødløg – skrællet og skåret i tynde skiver (brug gerne et mandolinjern)
Kikærter
- 1 l fritureolie
- 100 g kikærter – lagt i blød (6 timer i koldt vand) eller fra dåse (hæld væden fra, og skyl dem)
- Salt
Gyozawraps
- 1 l fritureolie
- 16 gyozawraps
- ½ tsk salt
Pynt
- 1 jalapeno – befriet for kerner og skåret i tynde skiver
- 1 bundt koriander – plukkede blade
- 2 forårsløg – i tynde skiver
Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg
Sådan gør du
Nakkefilet
- Bland alle de tørre krydderier til en rub, og rul nakkefilten i det.
- Læg fileten i et ovnfast fad, og sæt den i ovnen ved 90 grader natten over i 10-12 timer.
- Tag kødet op, og hæld fedt/saft op i en gryde.
- Træk kødet i små stykker, når det er afkølet lidt.
- Kog fedt/saft, olivenolie, soja og bouillon ind til det halve. Hæld det over kødet, og bland det.
- Smag til med salt.
Avokado
- Mos avokado og alle de snittede og hakkede ingredienser sammen.
- Smag til med salt.
Løg
- Kog eddike, vand og sukker op.
- Hæld det over de tynde skiver af løg, tildæk med plastfilm, og afkøl det i køleskabet.
Kikærter
- Varm olien op til 150 grader i en gryde eller en friturekoger.
- Frituresteg aftørrede kikærter i 10 min., eller indtil de ikke syder længere.
- Læg dem på fedtsugende papir, og krydr med salt.
Gyozawraps
- Varm olien i gryden eller friturekogeren op til 180 grader.
- Frituresteg wraps en ad gangen, indtil de bliver gyldne og svulmer op.
- Læg dem på fedtsugende papir, og krydr med salt.
Servering
Anret på tallerkener med gyozawraps nederst, herpå det strimlede kød, så avokado, sprøde kikærter, syltede løg og pynt med jalapeno, koriander og forårsløg.
Tips
Når du frituresteger, kan du dække gryden med låg, da det sprøjter meget i begyndelsen. Kikærter kan købes færdigkogte på dåse. Så skal de kun frituresteges.
Næringsindhold
Energifordeling og – indhold pr. person
- Energi (kJ):
- 3326
- Energi (kcal):
- 794
- Protein (E%):
- 17
- Fedt (E%):
- 63
- Kulhydrater (E%):
- 20