Hvad har jeg i køleskabet

Gris på en grøn tallerken

Planteriget byder på flotte farver, god smag og tekstur på tallerkenen. I kombination med grisens karakteristiske ’piggy-note’ går retterne op i en højere enhed. Grisekød kan nemlig noget helt særligt når det kommer til smag.

Grisekød er præget af høj syrlighed og en flødeagtig sødme, der forstærkes af masser af umami og en god mundfylde. Der findes et stort smagsunivers for tilbehør til gris, men der eksisterer også mange muligheder i at bruge gris som smagsforstærker i de grønne retter. Her kan grisen fungere som krydderi og være med til at sparke mere smag ind i serveringerne.

Her på siden finder du et hav af opskrifter, hvor netop grønt og gris går op i en højere enhed. Vi fået kokken, Casper Sobczyk, som har udviklet flere af vores opskrifter, til at give et par bud på, hvordan du udnytter umamismagen fra grisekød i grønne retter.

TV-kokken Casper Sobczyk kommer her med to tricks til at pifte de grønne retter op med mere smag:

Baconsalt er en simpel, men nem måde at tilføje umami-smag til de grønne retter. Baconsalt består af stegt bacon der hakkes fint og derefter blandes med salt. Baconsalt kan f.eks. drysses over salater eller stegte grøntsager.

Steg grøntsager i fedtet fra koteletten. Vask ikke panden af efter du har stegt grisekødet! Brug i stedet fedtstoffet på panden som smagsforstærker til dine stegte grønsager. Mums!

Chili
Blomkål
Kål
Hvidløg
Gulerod
Ærter
Kidneybønner
Tomat (sliced)
Squash