Hvad har jeg i køleskabet
Æggewrap med nakkefilet
Snit og
lad simre

Æggewrap med nakkefilet

Lækker asiatisk inspireret æggewrap med braiseret nakkefilet i sojamarinade og peanutsauce. Perfekt til weekendens gæster.

Forberedelsestid
130 min.
Antal personer
4 pers.

Ingredienser

Braiseret nakkefilet

  • 600 g nakkefilet (se tip)
  • 2 fed hvidløg
  • Salt og peber

Sojamarinade

  • 50 g ingefær
  • 2 stængler citrongræs
  • ½ løg, ca. 50 g
  • 2 fed hvidløg
  • 2 limefrugter
  • 25 g honning
  • 2 spsk soja
  • ½ bouillonterning
  • 1 tsk olie
  • 1 spsk sukker
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk stødt allehånde
  • 1 tsk stødt tørret chili
  • ¼ liter vand

Agurkesalat med ingefær

  • 1 agurk
  • 1 rød chili
  • 1 fed hvidløg
  • 40 g ingefær
  • ¾ dl sukker
  • 1½ dl vand
  • 1 dl eddike
  • 1 tsk salt

Syltet rødløg

  • 1 rødløg, ca. 100 g
  • 1 lime

Peanutsauce

  • ¼ løg, ca. 25 g
  • 2 fed hvidløg
  • ¼ chili
  • 1 tsk olie
  • 2 dl fond, fx vand og bouillonterning
  • 1 spsk fiskesauce
  • 1 tsk peanutbutter, ca. 10 g

Æggewrap

  • 8 æg
  • 1 tsk olie

Tilbehør

  • 1 avocado
  • 1 hjertesalat
  • Koriander
  • Chili
  • Mynte

Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg

Sådan gør du

  1. Kom nakkefilet i en bradepande eller et ildfast fad – evt. med låg. Pil og hak hvidløg. Fordel hvidløg, salt og peber over kødet og stil det i en kold ovn. Tænd ovnen på 180 grader og steg i ca. 2 timer, til kødet er gennemstegt. Hvis du bruger stegetermometer, skal centrumtemperaturen være 80 grader eller højere.
  2. Skyl ingefær og skær i grove stykker. Skyl citrongræs og hak det fint. Pil og hak løg og hvidløg groft. Skyl limefrugter, riv skallen og pres saften (snup også den der skal bruges til syltet rødløg, nu du er i gang).
  3. Varm honning i en gryde ved lav varme, til den karamelliserer. Tilsæt de øvrige ingredienser og lad det simre i ca. 30 minutter. Sigt lagen og kog den ind til en sirup.
  4. Skyl agurk og flæk den på langs. Fjern kerner (brug evt. en teske) og skær agurken i tynde skiver. Skyl chili og skær i tynde skiver. Pil hvidløg og skær i tynde skiver. Skyl og skræl ingefær og skær i fine strimler. Vend agurk, chili, hvidløg og ingefær sammen.
  5. Kom sukker, vand, eddike og salt i en gryde. Giv lagen et opkog og afkøl lidt. Hæld lagen over grøntsagerne og lad det trække i minimum 1 time. Sigt lagen fra, inden du bruger agurkesalaten.
  6. Pil rødløg og skær i tynde ringe. Mariner ringene i limesaft og -skal.
  7. Pil og hak løg og hvidløg. Skyl og hak chili fint. Varm olie på en pande og steg løg, hvidløg og chili 1 minut – det skal ikke nå at få farve. Tilsæt resten af ingredienserne og kog op. Lad det simre, til det har en tyk konsistens og afkøl. Tilsæt lidt vand hvis saucen bliver for tyk.
  8. Pisk æg med salt og peber. Varm 1 tsk olie på en lille pande og steg 1½-2 dl af æggemassen på begge sider. Steg 3 æggewraps mere.
  9. Halvér avocado, fjern stenen og pil skrællen af med en kniv. Skær avocadokødet i skiver. Skyl salat fri for jord og tør det.
  10. Skær kødet i tynde skiver og pensl med sojamarinade.
  11. Saml æggewrappen med alle ingredienser, og tilføj koriander, chili og mynte efter dine smagsløg.
  12. Nyd resultatet af dit arbejde – og vær stolt af dig selv!

Tips

Du kan sagtens tilberede et større stykke nakkefilet, nu du er i gang – stegetiden er den samme uanset størrelse, da tykkelsen er den samme.

Hvis der er stegt nakkefilet tilovers, kan den gemmes i køleskabet og fx skæres i tynde skiver og bruges som pålæg på rugbrød eller i sandwich, pitabrød, tortillas og lignende. Nakkefilet kan også skæres i skiver og vendes på grillen og serveres som garanteret møre nakkekoteletter eller skæres i tern og bruges i biksemad.

Næringsindhold

Næringsindhold pr. person
(ca. 785 g af retten):

Energi:
3122 kJ (743 kcal)
Protein:
47 g
Kulhydrat:
47 g
Kostfibre:
7 g
Fedt:
40 g

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi:
398 kJ (95 kcal)
Protein:
6 g
Kulhydrat:
6 g
Kostfibre:
1 g
Fedt:
5 g
Champignon
Tomat
Gulerod
Peberfrugt
Blomkål
Kidneybønner
Broccoli
Majs
Tomat (sliced)
Gris
Ærter
Gulerod
Rødbede
Kartoffel
Hvidløg
Chili
Broccoli
Majs
Squash