Tagine er en klassisk nordafrikansk simreret med masser af krydderier og urter. Her serveres den med en frisk bulgursalat.
2 timer
4 pers.
Ingredienser
Tagine
300 g nakke af gris
2-3 tsk ras-el-hanout
3 fed hvidløg
2 dl olivenolie
Salt og friskkværnet peber
1 tsk stødt korianderfrø
2 gulerødder
200 g hokkaido-græskar eller butternut-squash
1 løg
1 rød chili
4 dl kyllingefond eller hønsebouillon fra terning
1 dåse flåede og hakkede tomater (400 g)
150 g abrikoser
Bulgursalat
300 g bulgur
4 dl vand
1 dl olivenolie
1 spsk salt
3 forårsløg
½ bundt persille
40 g græskarkerner
2 appelsiner
Flagesalt og friskkværnet peber
Topping
4 dl græsk yoghurt
1 bdt koriander
Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning. Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg
Sådan gør du
Skær kødet i 3×3 cm, og lad det marinere i rigeligt med ras-el-hanout, finthakket hvidløg, salt, peber, olivenolie og korianderfrø.
Brun kødet godt af i en gryde ved høj varme. Når det har fået godt med farve, tilsættes gulerødder, græskar og løg i tern sammen med chili, der svitses godt af. Derefter tilføjes fond og flåede tomater. Lad det simre under låg i ca. 1½ time.
Kom bulgur i en gryde med kogende vand, tilsæt olivenolie og salt. Rør rundt et par gange, sluk for varmen og læg låg på. Lad det trække i 15 min.
Vend grofthakket persille, fint snittede forårsløg, græskarkerner, tynde skiver appelsin uden skal, flagesalt og peber sammen med bulguren.
Kom til sidst kvarte abrikoser i gryderetten, og smag til med salt og peber.
Server tagine med bulgursalat, græsk yoghurt og koriander.
Tip
Som alternativ til ras-el-hanout kan bruges: lige dele paprika, koriander og ingefær samt lidt safran.
Næringsindhold
Energifordeling og – indhold pr. person
Energi (kJ):
4417
Energi (kcal):
1056
Protein (E%):
9
Fedt (E%):
64
Kulhydrater (E%):
27
Relaterede opskrifter
Snit og
lad simre
Rodfrugtfritter med hvidløgsmayo og jamaicansk bryst af gris