Hvad har jeg i køleskabet
Snit og
lad simre

Bulgursalat med tagine af gris

Tagine er en klassisk nordafrikansk simreret med masser af krydderier og urter. Her serveres den med en frisk bulgursalat.

Forberedelsestid
2 timer
Antal personer
4 pers.

Ingredienser

Tagine

  • 300 g nakke af gris
  • 2-3 tsk ras-el-hanout
  • 3 fed hvidløg
  • 2 dl olivenolie
  • Salt og friskkværnet peber
  • 1 tsk stødt korianderfrø
  • 2 gulerødder
  • 200 g hokkaido-græskar eller butternut-squash
  • 1 løg
  • 1 rød chili
  • 4 dl kyllingefond eller hønsebouillon fra terning
  • 1 dåse flåede og hakkede tomater (400 g)
  • 150 g abrikoser

Bulgursalat

  • 300 g bulgur (fuldkorn)
  • 4 dl vand
  • 1 dl olivenolie
  • 1 spsk salt
  • 3 forårsløg
  • ½ bundt persille
  • 40 g græskarkerner
  • 2 appelsiner
  • Flagesalt og friskkværnet peber

Topping

  • 4 dl græsk yoghurt (2%)
  • 1 bdt koriander

Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg

 

Sådan gør du

  1. Skær kødet i 3×3 cm, og lad det marinere i rigeligt med ras-el-hanout, finthakket hvidløg, salt, peber, olivenolie og korianderfrø.
  2. Brun kødet godt af i en gryde ved høj varme. Når det har fået godt med farve, tilsættes gulerødder, græskar og løg i tern sammen med chili, der svitses godt af. Derefter tilføjes fond og flåede tomater. Lad det simre under låg i ca. 1½ time.
  3. Kom bulgur i en gryde med kogende vand, tilsæt olivenolie og salt. Rør rundt et par gange, sluk for varmen og læg låg på. Lad det trække i 15 min.
  4. Vend grofthakket persille, fint snittede forårsløg, græskarkerner, tynde skiver appelsin uden skal, flagesalt og peber sammen med bulguren.
  5. Kom til sidst kvarte abrikoser i gryderetten, og smag til med salt og peber.
  6. Server tagine med bulgursalat, græsk yoghurt og koriander.

Tip

Som alternativ til ras-el-hanout kan bruges: lige dele paprika, koriander og ingefær samt lidt safran.

Næringsindhold

Næringsindhold pr. person
(ca. 895 g af retten):

Energi:
5707 kJ (1359 kcal)
Protein:
47 g
Kulhydrat:
98 g
Kostfibre:
18 g
Fedt:
87 g

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi:
636 kJ (151 kcal)
Protein:
5 g
Kulhydrat:
11 g
Kostfibre:
2 g
Fedt:
10 g
Blomkål
Kidneybønner
Rødbede
Majs
Tomat
Broccoli
Gulerod
Chili
Hvidløg
Gris
Gulerod
Tomat (sliced)
Majs
Kål
Hvidløg
Blomkål
Champignon
Chili
Kidneybønner