Hvad har jeg i køleskabet
Spicy og
simpelt

Burritos med gris, grønt og bønnespread

Lækker og nem fuldkornsmadpandekager med bælgfrugter, grønne grøntsager tilsat lidt kød (max. 50 g pr. person). Det kaldes kødfaktor, da bare en lille mængde kød fremmer optagelsen af jern og zink fra grøntsagerne. At justere kødfaktoren i dine måltider kan være en del af en sund kost.

Forberedelsestid
20 minutter
Antal personer
4 pers.

Ingredienser

Bønnemos

  • 1 dåse sorte bønner, 230 g drænet
  • 1 løg, 60 g
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 2 tsk. olie
  • 1 dl vand
  • ½ bouillonterning
  • 1 håndfuld frisk koriander (kan udelades)

Burritosfyld

  • 50 g revet ost, fx cheddar
  • 300 g tomater
  • 1 rødløg, 40 g
  • 2 avocadoer, 300 g
  • 200 g frisk spinat
  • Jalapeños efter smag

8 tynde skiver mørbrad af gris eller en anden rest stegt kød af gris, 200 g

8 store fuldkornstortillas

Opskrift udlånt af voresmad.dk

 

Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg

Sådan gør du

Bønnemos

  1. Bland en dressing af yoghurt, karry, chutney og friskrevet ingefær
  2. Smag til med salt og peber
  3. Hæld bønner i en sigte og skyl dem med koldt vand
  4. Pil og hak løg og hvidløg groft
  5. Varm en pande ved god varme og rist koriander og spidskommen et par minutter
  6. Tilsæt olie og steg løg og hvidløg et par minutter
  7. Tilsæt bønner, vand og bouillonterning
  8. Lad det koge op og varm bønnerne igennem ved middel varme i 2-3 minutter
  9. Tilsæt frisk koriander og blend bønnemosen med en stavblender, enten i gryden eller i en skål. Den virker ret lind, men tykner når den lige får lov til at køle lidt af.
  10. Smag til med salt og peber

Fyld

  1. Skyl tomater og skær dem i mindre stykker
  2. Pil løg og skær det i tynde skiver
  3. Fjern sten og skær avocadoer i tynde skiver
  4. Fordel spinat, tomat, løg, avocado og revet ost på tortillaerne
  5. Rul dem sammen

Næringsindhold

Næringsindhold pr. person
(ca. 463 g af retten):

Energi:
2287 kJ (545 kcal)
Protein:
26 g
Kulhydrat:
52 g
Kostfibre:
14 g
Fedt:
23 g

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi:
493 kJ (117 kcal)
Protein:
6 g
Kulhydrat:
11 g
Kostfibre:
3 g
Fedt:
5 g
Løg
Blomkål
Broccoli
Chili
Gris
Ærter
Kidneybønner
Squash
Kål
Tomat
Majs
Peberfrugt
Squash
Blomkål
Broccoli