Hvad har jeg i køleskabet
Jul

Dims – Flæskestegssandwich i hotdogbrød

Har du nogensinde hørt om Aalborg-klassikeren, Dims? Det er en flæskestegssandwich i et hotdogbrød – det er jo genialt!

Forberedelsestid
15 min.
Antal personer
1 pers.

Ingredienser

Hjemmerørt mayo

  • 2 æggeblommer
  • 1 tsk dijon sennep
  • 1 tsk hvidvinseddike
  • 1,5 dl rapsolie

Tilbehør

  • 2 spsk rødkål
  • 4 stk syltede agurker
  • 1 spsk creme fraiche dressing
  • 1 spsk sennep
  • 1 brioche hotdogbrød

Opskrift af Benjamin Kanu

 

Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg

Sådan gør du

Flæskesteg

Brug rester fra gårsdagens flæskesteg eller følg Benjamin Kanus opskrift til flæskesteg med sprøde svær.

Anret

  1. Lun hotdog-brødet i ovnen – og så skal det fyldes
  2. Skær hotdog-brødet åbent
  3. Smør hjemmerørt mayo i bunden
  4. Så kommer du 2 skiver af stegen i
  5. Læg rødkål oven på stegen
  6. Giv den en lille smule creme fraiche dressing
  7. Læg skiver af syltede agurker på dressingen

Og så er vi klar til at spise!

Hjemmerørt mayo

Du kan let blande din egen mayonnaise, lige som Benjamin Kanu, med disse få trin:

  1. Find en skål, decilitermål eller anden beholder, som du kan blende mayonnaisen i
  2. Hæld to æggeblommer i skålen, bland 1 tsk dijon-sennep, 1 tsk hvidvinseddike og 1,5 dl rapsolie i
  3. Blend til du får en tyk masse
  4. Så er der mayo!
  5. NB. Næringsindholdet er beregnet ud fra 2 spsk mayo

Næringsindhold

Næringsindhold pr. person
(ca. 232 g af retten):

Energi:
2689 kJ (640 kcal)
Protein:
21.4 g
Kulhydrat:
35.1 g
Kostfibre:
1.3 g
Fedt:
46.1 g

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi:
1159 kJ (276 kcal)
Protein:
9.2 g
Kulhydrat:
15.1 g
Kostfibre:
0.55 g
Fedt:
19.9 g
Gris
Ærter
Chili
Peberfrugt
Broccoli
Kål
Tomat (sliced)
Kartoffel
Kidneybønner
Aubergine
Kidneybønner
Broccoli
Peberfrugt
Squash
Ærter
Chili
Champignon
Aubergine