Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning. Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg
Sådan gør du
Skyl og snit rødkål fint. Lynsteg på en varm pande og tilsæt sojasauce.
Tag rødkålen af panden, mens den stadig har bid.
Smag mayonnaisen til med worcestershire sauce.
Skyl og snit icebergsalat.
Skær bollen igennem og varm den evt. på grill eller brødrister.
Smør krydret mayonnaise på underbolllen, læg icebersalat på og derefter 1 skive varm eller kold flæskesteg. Læg rødkålen ovenpå samt drueagurk skåret i skrå skiver, samt overbollen.
Skær brødet over og varm det på grill eller en brødrister.
Tips
Følg den anbefalede centrumtemperatur som står i opskriften her, og ikke den, som eventuelt er anbefalet på dit stegetermometer. Ved en centrumtemperatur mellem 62-65 grader er kødet både saftigt og mørt.
Flæskestegsburger med varm flæskesteg laves bedst af en nystegt flæskesteg. Det er svært at genopvarme en kold skive flæskesteg, da kødet nemt vil blive overstegt og tørt.
Næringsindhold
Energifordeling og – indhold pr. person
Energi (kJ):
2535
Energi (kcal):
605
Protein (E%):
20
Fedt (E%):
41
Kulhydrater (E%):
39
Relaterede opskrifter
Jul
’Gratin’ med fennikel, burrata og sprødt flæsk
Jul
Bagt kartoffel med yoghurt, persilleolie, rødløg og stegt flæsk
Jul
Sandwich med rødkål, æbler, sennepsdressing og flæskesteg
Jul
Spinatsalat med hindbær og flæskesvær
Jul
Asparges, tomater og grøn mayo med fyldt flæskesteg
Jul
Fennikel-crudité med rosmarinflæskesteg og sort hvidløgscreme