Hvad har jeg i køleskabet
Flæskestegssandwich
Jul

Flæskestegssandwich

Hvad får du hvis du tager et par skiver flæskesteg, rødkål, drueagurker, mayonnaise og en luftig bolle? Den perfekte flæskestegssandwich!

Forberedelsestid
2 timer
Antal personer
1 pers.

Ingredienser

Rødkål

  • 25-50 g rødkål
  • ½-1 spsk sojasauce

Krydret mayonnaise

  • 1 spsk mayonnaise
  • Lidt worcestershire sauce

Salat

  • 25-50 g icebergsalat
  • ½-1 drueagurk, ca. 25-50 g

Tilbehør

  • 1 bolle, ca. 100 g

Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg

Sådan gør du

  1. Skyl og snit rødkål fint. Lynsteg på en varm pande og tilsæt sojasauce.
  2. Tag rødkålen af panden, mens den stadig har bid.
  3. Smag mayonnaisen til med worcestershire sauce.
  4. Skyl og snit icebergsalat.
  5. Skær bollen igennem og varm den evt. på grill eller brødrister.
  6. Smør krydret mayonnaise på underbolllen, læg icebersalat på og derefter 1 skive varm eller kold flæskesteg. Læg rødkålen ovenpå samt drueagurk skåret i skrå skiver, samt overbollen.
  7. Skær brødet over og varm det på grill eller en brødrister.

Tips

Følg den anbefalede centrumtemperatur som står i opskriften her, og ikke den, som eventuelt er anbefalet på dit stegetermometer. Ved en centrumtemperatur mellem 62-65 grader er kødet både saftigt og mørt.

Flæskestegsburger med varm flæskesteg laves bedst af en nystegt flæskesteg. Det er svært at genopvarme en kold skive flæskesteg, da kødet nemt vil blive overstegt og tørt.

Næringsindhold

Energifordeling og – indhold pr. person

Energi (kJ):
2535
Energi (kcal):
605
Protein (E%):
20
Fedt (E%):
41
Kulhydrater (E%):
39
Aubergine
Majs
Broccoli
Kartoffel
Hvidløg
Peberfrugt
Løg
Ærter
Gulerod
Tomat
Champignon
Aubergine
Kidneybønner
Ærter
Gulerod
Rødbede
Squash
Majs
Hvidløg