Hvad har jeg i køleskabet
Flæskestegssandwich
Jul

Flæskestegssandwich

Hvad får du hvis du tager et par skiver flæskesteg, rødkål, drueagurker, mayonnaise og en luftig bolle? Den perfekte flæskestegssandwich!

Forberedelsestid
2 timer
Antal personer
1 pers.

Ingredienser

Rødkål

  • 25-50 g rødkål
  • ½-1 spsk sojasauce

Krydret mayonnaise

  • 1 spsk mayonnaise
  • Lidt worcestershire sauce

Salat

  • 25-50 g icebergsalat
  • ½-1 drueagurk, ca. 25-50 g

Tilbehør

  • 1 bolle, ca. 100 g

 

Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg

Sådan gør du

  1. Skyl og snit rødkål fint. Lynsteg på en varm pande og tilsæt sojasauce.
  2. Tag rødkålen af panden, mens den stadig har bid
  3. Smag mayonnaisen til med worcestershire sauce
  4. Skyl og snit icebergsalat
  5. Skær bollen igennem og varm den evt. på grill eller brødrister
  6. Smør krydret mayonnaise på underbollen, læg icebergsalat på og derefter 1 skive varm eller kold flæskesteg. Læg rødkålen ovenpå samt dreuagurk skåret i skrå skriver, samt overbollen
  7. Skær brødet over og varm det på grill eller en brødrister.

Tips

Følg den anbefalede centrumtemperatur som står i opskriften her, og ikke den, som eventuelt er anbefalet på dit stegetermometer. Ved en centrumtemperatur mellem 62-65 grader er kødet både saftigt og mørt.

Flæskestegssandwich med varm flæskesteg laves bedst af en nystegt flæskesteg. Det er svært at genopvarme en kold skive flæskesteg, da kødet nemt vil blive overstegt og tørt.

Benjamin Kanu viser dig hvordan.

Næringsindhold

Energifordeling og – indhold pr. person

Energi (kJ):
2535
Energi (kcal):
605
Protein (E%):
20
Fedt (E%):
41
Kulhydrater (E%):
39
Kidneybønner
Ærter
Broccoli
Hvidløg
Peberfrugt
Tomat (sliced)
Chili
Gulerod
Gris
Kartoffel
Peberfrugt
Ærter
Kidneybønner
Tomat (sliced)
Hvidløg
Rødbede
Chili
Broccoli