Hvad har jeg i køleskabet
Indisk gryde med gris og grønt
Bælg-
frugter

Indisk gryde med grønt og gris

Spicy indisk gryderet spækket med de lækreste sager; linser, chili, gris, og grønt. Perfekt til en hverdagsaften.

Forberedelsestid
30 min.
Antal personer
4 pers.

Ingredienser

  • 600 g minuttern (skinketern), 2x2x2 cm
  • 1 spsk olie
  • 2 spsk karry, evt. madras karry
  • 1 dåse kokosmælk 6-8%, 400 ml
  • 1 dåse hakkede tomater, 400 g
  • 1 dl vand
  • 1 dl røde linser
  • 2 fed hvidløg
  • ½ bundt forårsløg
  • 1 rød chili
  • 1 squash, ca. 300 g
  • 1 dåse kikærter, 240 g drænet vægt
  • Salt og peber

Tilbehør

  • 2 dl ris, gerne fuldkorn
  • Evt. yoghurt naturel

Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg

Sådan gør du

  1. Kog ris som anvist på pakken.
  2. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Varm halvdelen af olien i en stor gryde ved god varme – olien skal være så varm at det ’siger lyde’ når kødet kommer i. Brun først halvdelen af minutternene på alle sider, det tager ca. 2 minutter i alt. Tag kødet op. Varm den anden halvdel olie og brun resten af kødet, 2 minutter i alt.
  3. Kom alt kødet tilbage i gryden og tilsæt karry, rør ½ minut. Tilsæt kokosmælk, hakkede tomater og vand. Tilsæt linser og lad retten simre under låg i 5-10 minutter.
  4. Pil og hak hvidløg. Skyl forårsløg og skær i skiver. Skyl og hak chili. Skyl squash og skær i tern på 2×2 cm. Hæld vand fra kikærter.
  5. Tilsæt hvidløg, forårsløg, chili, squash og kikærter til gryden og kog i 2 minutter. Smag til med salt og peber.

Tips

Du kan også servere retten med naanbrød

Er retten for stærk, kan du tilsætte en stor spsk yoghurt naturel

Næringsindhold

Energifordeling og – indhold pr. person

Energi (kJ):
2450
Energi (kcal):
586
Protein (E%):
31
Fedt (E%):
28
Kulhydrater (E%):
41
Gulerod
Hvidløg
Kartoffel
Majs
Rødbede
Gris
Peberfrugt
Champignon
Kidneybønner
Chili
Kartoffel
Gulerod
Majs
Ærter
Peberfrugt
Squash
Broccoli
Kål
Tomat (sliced)