Hvad har jeg i køleskabet
Snit og
lad simre

Kålsalat og pulled pork af griseskank

Forberedelsestid
120 min.
Antal personer
4 pers.

Ingredienser

  • 1 kg skank af gris
  • 2 løg, 220 g
  • 5 gulerødder, 375 g
  • 2 laurbærblade
  • 1 spsk creme fraiche 28 %
  • 150 g smør
  • 2 skalotteløg, hakkede, 30 g
  • 1 tsk fennikelfrø
  • ½ tsk kommen

Kålsalat

  • ½ hvidkål, fintskåret, ca. 400 g
  • 1 gulerod, fintskåret, 75 g
  • 1 tsk sukker
  • 1 spsk æblecidereddike
  • ½ tsk salt og peber

Pynt

  • 1 bakke karse
  • Peberrod

8 tyndbrød til servering, fx tortillas eller fladbrød

Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg

Sådan gør du

Skank af gris

  1. Skær løg og gulerødder i grove stykker. Kom dem i en gryde sammen med skank og laurbærblade.
  2. Kog det i ca. 1½ time, indtil kødet slipper benet.
  3. Tag grøntsagerne op, og blend dem til en jævn puré sammen med smør og creme fraiche.
  4. Smag til med salt.
  5. Kødet plukkes i små stykker.
  6. Brun resten af smørret, og svits skalotteløgene.
  7. Tilsæt kødet og lidt af bouillonen fra skanken.
  8. Smag til med fennikel og kommen.

Salat

  1. Bland kål, gulerod og sukker.
  2. Smag til med vineddike, salt og peber.

Servering

Varm tyndbrøddene på en tør pande. Kom gulerodspuré på først, derefter kød og til sidst kålsalat. Afslut med lidt revet peberrod og karse.

Næringsindhold

Energifordeling og – indhold pr. person

Energi (kJ):
2502
Energi (kcal):
598
Protein (E%):
19
Fedt (E%):
58
Kulhydrater (E%):
23
Løg
Squash
Rødbede
Champignon
Ærter
Tomat
Peberfrugt
Blomkål
Hvidløg
Chili
Chili
Kidneybønner
Tomat
Kål
Ærter
Aubergine
Blomkål
Tomat (sliced)
Broccoli