Snit og
lad simre
lad simre
Kålsalat og pulled pork af griseskank
120 min.
4 pers.
Ingredienser
- 1 kg skank af gris
- 2 løg, 220 g
- 5 gulerødder, 375 g
- 2 laurbærblade
- 1 spsk creme fraiche 28 %
- 150 g smør
- 2 skalotteløg, hakkede, 30 g
- 1 tsk fennikelfrø
- ½ tsk kommen
Kålsalat
- ½ hvidkål, fintskåret, ca. 400 g
- 1 gulerod, fintskåret, 75 g
- 1 tsk sukker
- 1 spsk æblecidereddike
- ½ tsk salt og peber
Pynt
- 1 bakke karse
- Peberrod
8 tyndbrød til servering, fx tortillas eller fladbrød
Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg
Sådan gør du
Skank af gris
- Skær løg og gulerødder i grove stykker. Kom dem i en gryde sammen med skank og laurbærblade.
- Kog det i ca. 1½ time, indtil kødet slipper benet.
- Tag grøntsagerne op, og blend dem til en jævn puré sammen med smør og creme fraiche.
- Smag til med salt.
- Kødet plukkes i små stykker.
- Brun resten af smørret, og svits skalotteløgene.
- Tilsæt kødet og lidt af bouillonen fra skanken.
- Smag til med fennikel og kommen.
Salat
- Bland kål, gulerod og sukker.
- Smag til med vineddike, salt og peber.
Servering
Varm tyndbrøddene på en tør pande. Kom gulerodspuré på først, derefter kød og til sidst kålsalat. Afslut med lidt revet peberrod og karse.
Næringsindhold
Energifordeling og – indhold pr. person
- Energi (kJ):
- 2502
- Energi (kcal):
- 598
- Protein (E%):
- 19
- Fedt (E%):
- 58
- Kulhydrater (E%):
- 23