Knuste kartofler og radiser med minutstrimler og chorizo på grillspyd
En lækker opskrift med chorizo og minutstrimler på grillspyd. Server grillspyddene med knuste kartofler og radiser. Og skænk lidt rosé i glasset.
40 min.
4 pers.
Ingredienser
Minutstrimler
500 g minutstrimler, ca. ½x½x5 cm
2 stegte chorizopølser, ca. 100 g i alt
8 træspyd
Knuste kartofler
800 g nye kartofler
½ dl græsk yoghurt, 10 % fedt
1 citron, usprøjtet
Salt og peber
Tilbehør
8 radiser
1 bakke karse
2 store skiver brød, gerne fuldkorn, ca. 120 g
Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning. Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg
Sådan gør du
Læg træspyd i vand, så de ikke brænder, når de skal på grillen.
Vask kartofler grundigt og kom dem i en gryde med letsaltet vand. Kog kartoflerne i ca. 15 minutter, til de er møre, men stadig med fasthed. Hæld vandet fra kartoflerne og lad dem dampe af i gryden. Knus kartofler let med et piskeris eller gaffel. Vend med yoghurt, citronskal og citronsaft. Smag til med salt og peber. Lad det stå i gryden og holde sig lun.
Dup kødet tørt og krydr med salt og peber. Skær chorizopølse i skiver. Sæt skiftevis minutstrimler og chorizopølser på spyd. Grill spyd cirka 2 minutter på hver side, cirka 5 minutter i alt.
Skyl radiser og skær top og bund af. Skær dem i tynde skiver på langs.
Skyl karse og afdryp.
Varm brødet på grillen.
Skær brød i stykker og drys det henover spyd og kartofler, sammen med karse og radiser.
Tip
Du kan også tage kødet af spyddene og fordele det over kartofler i stedet.
Næringsindhold
Energifordeling og – indhold pr. person
Energi (kJ):
2080
Energi (kcal):
505
Protein (E%):
30
Fedt (E%):
33
Kulhydrater (E%):
37
Relaterede opskrifter
Grill
Hjemmelavet kartoffelsalat med grillede pølser
Grill
Tostadas med barbecue-marinerede nakkekoteletter
Grill
Fennikel-tomat chutney med grillet secreto og couscous
Grill
Toast med svampe, rå asparges og skiver af kotelet
Grill
Nektarinsalat med grillet spidskål og nakkekoteletter