Hvad har jeg i køleskabet
Mikkel Karstad
Grill

Toast med svampe, rå asparges og skiver af kotelet

En simpel toast, på en helt ny måde, med utrolig meget smag! Spis den varme sandwich med det samme, så osten er smeltet.

Forberedelsestid
60 min.
Antal personer
4 pers.

Ingredienser

Koteletter

  • 2 (minut)koteletter af 150 g
  • 10 kviste frisk timian
  • Salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk olie

Svampe

  • 250 g blandede svampe (f.eks. champignon, østershatte, bøgehatte)
  • 1 spsk smagsneutral olie
  • ½ usprøjtet citron

Salat

  • 1 radicchiosalat
  • 1 hjertesalat
  • ½ bundt bredbladet persille

Toast

  • 4 fladbrød (alternativt 8 skiver brød)
  • 4 spsk sennep
  • 16 grønne asparges
  • 50 g parmesan ost eller anden fast gul ost

Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg

 

Sådan gør du

  1. Dup koteletter med køkkenrulle, krydr med finthakket timian, salt og friskkværnet peber. Lad dem hvile, mens svampene tilberedes.
  2. Rens svampe og del dem i stykker på ca. 2×2 cm. Dup dem tørre med køkkenrulle.
  3. Skyl salaten og persillen og læg det i et rent viskestykke til tørre.
  4. Varm en pande til høj varme med 1 spsk olie.
  5. Steg svampe heri 3-5 min, til de falder lidt sammen og får farve. Skru ned til middel varme, når svampene har fået stegeskorpe. Krydr med salt og friskkværnet peber, citronsaft og fintrevet citronskal fra ½ citron. Tag svampene af panden.
  6. Varm panden op igen til høj varme med 1 spsk olie.
  7. Steg koteletterne, først med fedtkanten nedad, så den bliver sprød og gylden.
  8. Brun koteletterne 1 min. på hver side ved høj varme, skru ned til middel varme. Steg yderligere ca. 4 min på hver side, så de får en flot gylden stegeskorpe og samtidig er saftige i midten.
  9. Tag koteletterne af panden og lad dem hvile i 4-5 min, inden de skæres i tynde skiver.
  10. Pluk den nu tørre salat og persille i mindre stykker og læg i en skål.
  11. Knæk rod-enden af og skyl og tør asparges.
  12. Snit asparges i skiver lidt på skrå for længere, tynde skiver.
  13. Smør 2 fladbrød med sennep og læg tynde skiver af kotelet ovenpå.
  14. Fordel svampe og asparges-snitter ud over skiverne af kotelet
  15. Riv et godt lag parmesan på toppen, krydr med friskkværnet peber.
  16. Læg de to andre fladbrød ovenpå og giv et lille tryk, så du får en sammenhængende sandwich.
  17. Kom sandwich i en varm toaster/panini-grill og toast/grill fladbrød i 2-3 min, så de får flot grillet ydre og er gennemvarme.

Halver og server med salat til.

Næringsindhold

Næringsindhold pr. person
(ca. 395 g af retten):

Energi:
1855 kJ (442 kcal)
Protein:
32 g
Kulhydrat:
41 g
Kostfibre:
15 g
Fedt:
14 g

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi:
468 kJ (111 kcal)
Protein:
8 g
Kulhydrat:
10 g
Kostfibre:
4 g
Fedt:
3 g
Rødbede
Blomkål
Squash
Ærter
Kidneybønner
Champignon
Chili
Gulerod
Gris
Hvidløg
Blomkål
Kidneybønner
Gulerod
Kartoffel
Majs
Ærter
Kål
Tomat (sliced)
Aubergine