Hvad har jeg i køleskabet
Bælg-
frugter

Lyn-tagine af kikærter, grøntsager, nakkekoteletter og krydderurter

Lækker og krydret ret til de hurtige. Aftensmaden er klar på bare 30 minutter med denne ret af lyn-tagine kikærter, grøntsager og nakke.

Forberedelsestid
30 min.
Antal personer
4 pers.

Ingredienser

Tagine

  • 4 nakkekoteletter, 2 cm tykke, ca. 150 g
  • 2 fed hvidløg
  • 5 g ingefær
  • 1 citron, usprøjtet
  • 1 stjerneanis
  • 1 spsk fennikelfrø
  • 1 tsk tørret chili
  • 1 tsk korianderfrø
  • 2 tsk olie, fx olivenolie
  • ½ tsk salt
  • Peber
  • 4 gulerødder
  • 4 majroer
  • 8 forårsløg
  • ½ spidskål, ca. 400 g
  • ½ bundt mynte
  • ½ bundt kørvel
  • 50 g tørrede abrikoser
  • 1 liter grøntsagsbouillon, anvend evt. vand og terning
  • 1 dåse kogte kikærter

Tilbehør

  • 3 dl bulgur

Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg

Sådan gør du

  1. Kog bulgur som anvist på pakken.
  2. Pil og hak hvidløg. Skrab skindet af ingefær og hak det. Skyl citron, riv skallen og pres saften. Knus krydderier i en morter eller kaffekværn (hvis du ikke har dette, kan du i stedet bruge stødte krydderurter) og bland med olie, hvidløg, ingefær, citronsaft og -skal.
  3. Skær koteletter i tern på 2×2 cm og vend dem i krydderiblandingen.
  4. Skræl gulerødder og majroer og skær i små tern. Skyl og snit forårsløg og spidskål. Vask og afdryp mynte og kørvel og hak det groft. Skær abrikoser i små tern.
  5. Brun kødet i en gryde (gerne en tykbundet fætter) i et par minutter, til de får en god stegeskorpe. Krydr med salt og peber. Tag kødet af panden.
  6. Kom bouillon i gryden og tilsæt gulerødder og majroer. Lad det simre i 10 minutter.
  7. Tilsæt kød, spidskål, forårsløg og kikærter til gryden og bring det i kog.
  8. Vend abrikoser og hakkede urter i gryden og server med bulgur.

Tips

Du kan også servere ris eller godt brød til retten i stedet for bulgur.

Du kan også bruge et stykke nakkefilet på ca. 600 g, som du skærer i tern på 2-2 cm.

I stedet for majroer kan du fx bruge gule beder eller glaskål.

Næringsindhold

Næringsindhold pr. person
(ca. 1010 g af retten):

Energi:
2995 kJ (713 kcal)
Protein:
42 g
Kulhydrat:
70 g
Kostfibre:
17 g
Fedt:
26 g

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi:
296 kJ (71 kcal)
Protein:
4 g
Kulhydrat:
7 g
Kostfibre:
2 g
Fedt:
3 g
Tomat (sliced)
Ærter
Kål
Blomkål
Aubergine
Squash
Hvidløg
Champignon
Gulerod
Tomat
Aubergine
Kål
Løg
Blomkål
Kartoffel
Tomat
Ærter
Broccoli
Tomat (sliced)