frugter
Lyn-tagine af kikærter, grøntsager, nakkekoteletter og krydderurter
Lækker og krydret ret til de hurtige. Aftensmaden er klar på bare 30 minutter med denne ret af lyn-tagine kikærter, grøntsager og nakke.
Ingredienser
Tagine
- 4 nakkekoteletter, 2 cm tykke, ca. 150 g
- 2 fed hvidløg
- 5 g ingefær
- 1 citron, usprøjtet
- 1 stjerneanis
- 1 spsk fennikelfrø
- 1 tsk tørret chili
- 1 tsk korianderfrø
- 2 tsk olie, fx olivenolie
- ½ tsk salt
- Peber
- 4 gulerødder
- 4 majroer
- 8 forårsløg
- ½ spidskål, ca. 400 g
- ½ bundt mynte
- ½ bundt kørvel
- 50 g tørrede abrikoser
- 1 liter grøntsagsbouillon, anvend evt. vand og terning
- 1 dåse kogte kikærter
Tilbehør
- 3 dl bulgur
Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg
Sådan gør du
- Kog bulgur som anvist på pakken.
- Pil og hak hvidløg. Skrab skindet af ingefær og hak det. Skyl citron, riv skallen og pres saften. Knus krydderier i en morter eller kaffekværn (hvis du ikke har dette, kan du i stedet bruge stødte krydderurter) og bland med olie, hvidløg, ingefær, citronsaft og -skal.
- Skær koteletter i tern på 2×2 cm og vend dem i krydderiblandingen.
- Skræl gulerødder og majroer og skær i små tern. Skyl og snit forårsløg og spidskål. Vask og afdryp mynte og kørvel og hak det groft. Skær abrikoser i små tern.
- Brun kødet i en gryde (gerne en tykbundet fætter) i et par minutter, til de får en god stegeskorpe. Krydr med salt og peber. Tag kødet af panden.
- Kom bouillon i gryden og tilsæt gulerødder og majroer. Lad det simre i 10 minutter.
- Tilsæt kød, spidskål, forårsløg og kikærter til gryden og bring det i kog.
- Vend abrikoser og hakkede urter i gryden og server med bulgur.
Tips
Du kan også servere ris eller godt brød til retten i stedet for bulgur.
Du kan også bruge et stykke nakkefilet på ca. 600 g, som du skærer i tern på 2-2 cm.
I stedet for majroer kan du fx bruge gule beder eller glaskål.
Næringsindhold
Næringsindhold pr. person
(ca. 1010 g af retten):
- Energi:
- 2995 kJ (713 kcal)
- Protein:
- 42 g
- Kulhydrat:
- 70 g
- Kostfibre:
- 17 g
- Fedt:
- 26 g
Næringsindhold pr. 100 g:
- Energi:
- 296 kJ (71 kcal)
- Protein:
- 4 g
- Kulhydrat:
- 7 g
- Kostfibre:
- 2 g
- Fedt:
- 3 g