Hvad har jeg i køleskabet
Snit og
lad simre

Kål-creme brulee og mør skank af gris med grov sennep

Kast dig ud i helt nye sager. Creme brulee er ikke kun dessert! Prøv denne ret af mør skank med kål-creme brulee og hjemmelavet sennep.

Forberedelsestid
24 timer,
2 1/2 time
Antal personer
4 pers.

Ingredienser

Grov sennep

  • ½ dl brune sennepsfrø
  • ¼ dl gule sennepsfrø
  • ¾ dl vand
  • ¼ dl sherryeddike
  • 1 tsk finkornet havsalt
  • 1 tsk rørsukker

Skank af gris

  • 1 kg sprængt skank
  • 1 gulerod
  • 1 løg
  • 1 porre
  • 3 laurbærblade
  • 6 stk allehånde

Kål

  • 200 g palmekål delt i stykker
  • 1 spsk smør
  • 1 spsk madolie
  • 1 tsk salt
  • ½ liter piskefløde
  • Revet muskatnød
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 stk gulerod
  • 200 g grønkål

4 skiver rugbrød

Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg

Sådan gør du

  1. Bland begge slags sennepsfrø i en stor morter og mal dem.
  2. Tilsæt vand lidt ad gangen, og stød til den ønskede tykkelse opnås. Det bliver til en grød, men når sennepsfrøene svulmer op, bliver den fastere.
  3. Bland eddike, salt og sukker i, smag til og kom sennep på glas. Lad den stå i køleskab i mindst et døgn, inden den serveres.
  4. Skyl kødet i koldt vand.
  5. Læg det i en gryde
  6. Rens og skær alle grøntsagerne i mindre stykker og kom i gryden sammen med laurbærblade og allehånde.
  7. Dæk det med vand, bring i kog og skum af.
  8. Skru ned for varmen, og lad kødet simre på svag varme under låg i 1½-2 timer.
  9. Kødet er færdigt, når det løsner sig fra benet.
  10. Skyl og tør palmekålen.
  11. Steg palmekålen i smør og olie, til den bliver sprød, og tør den i en ovn på 90 grader i mindst 30 minutter og drys med salt. Bræk i mindre stykker.
  12. Kom fløden i et ildfast fad.
  13. Bag fløden i ovnen på 200 grader, indtil den får et brændt ydre.
  14. Tag den ud og pisk. Gentag tre gange, indtil fløden er reduceret til en creme.
  15. Bring 2 liter godt saltet vand i kog. Opdel grønkålen i mindre blade.
  16. Blanchér grønkålen i 30 sekunder. Lad den dryppe af på papir.
  17. Når fløden er reduceret til en lind creme brulee, smages den til med muskatnød, citronsaft og salt.
  18. Tag gryden med kødet af kogepladen og stil den til side, når kødet er klart.
  19. Riv guleroden og bland med blancheret grønkål og creme brulee
  20. Brug den sprøde palmekål som topping. Smag til med salt.
  21. Tag kødet op af gryden og pluk kødet fra benet

Servering

Servér den sprængte og kogte skank med den cremede grønkål, sprøde palmekål, en god skefuld grov sennep og rugbrød.

Tip

Du kan også bruge en fersk skank, så skal du bare huske at tilsætte 1 spsk salt til kogevandet.

Næringsindhold

Energifordeling og – indhold pr. person

Energi (kJ):
3510
Energi (kcal):
836
Protein (E%):
20
Fedt (E%):
62
Kulhydrater (E%):
18
Løg
Tomat (sliced)
Champignon
Peberfrugt
Majs
Ærter
Hvidløg
Gris
Broccoli
Kidneybønner
Kål
Kidneybønner
Broccoli
Champignon
Blomkål
Chili
Hvidløg
Tomat (sliced)
Gulerod