Hvad har jeg i køleskabet
Bælg-
frugter

Moset avokado, syltede rødløg og friterede kikærter med nakkekam

Guacamole er en crowdpleaser. Lav det til denne friske servering med kikærter, nakkefilet og gyozawraps

Forberedelsestid
12 t
Antal personer
4 pers.

Ingredienser

Nakkefilet

  • 600 g nakkefilet
  • 2 spsk salt
  • 2 spsk brun farin
  • 1 spsk sriracha
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 tsk sort peber, kværnet
  • 1 tsk ingefær
  • ½ dl olivenolie
  • 1 spsk soja
  • 1 dl bouillon, gris eller høns

Avokado

  • 2 avokadoer – skrællede og skåret i stykker
  • 1 bundt koriander – grofthakket
  • 1 lime – skal og saft
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 fed hvidløg – skrællet og finthakket
  • 1 jalapeno – befriet for kerner og finthakket
  • 1 bananskalotteløg – skrællet og finthakket
  • 1½ tsk salt

Løg

  • ½ dl eddike
  • 1 dl sukker
  • 1½ dl vand
  • 1 rødløg – skrællet og skåret i tynde skiver (brug gerne et mandolinjern)

Kikærter

  • 1 l fritureolie
  • 100 g kikærter – lagt i blød (6 timer i koldt vand) eller fra dåse (hæld væden fra, og skyl dem)
  • Salt

Gyozawraps

  • 1 l fritureolie
  • 16 gyozawraps
  • ½ tsk salt

Pynt

  • 1 jalapeno – befriet for kerner og skåret i tynde skiver
  • 1 bundt koriander – plukkede blade
  • 2 forårsløg – i tynde skiver

Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg

Sådan gør du

Nakkefilet

  1. Bland alle de tørre krydderier til en rub, og rul nakkefilten i det.
  2. Læg fileten i et ovnfast fad, og sæt den i ovnen ved 90 grader natten over i 10-12 timer.
  3. Tag kødet op, og hæld fedt/saft op i en gryde.
  4. Træk kødet i små stykker, når det er afkølet lidt.
  5. Kog fedt/saft, olivenolie, soja og bouillon ind til det halve. Hæld det over kødet, og bland det.
  6. Smag til med salt.

Avokado

  1. Mos avokado og alle de snittede og hakkede ingredienser sammen.
  2. Smag til med salt.

Løg

  1. Kog eddike, vand og sukker op.
  2. Hæld det over de tynde skiver af løg, tildæk med plastfilm, og afkøl det i køleskabet.

Kikærter

  1. Varm olien op til 150 grader i en gryde eller en friturekoger.
  2. Frituresteg aftørrede kikærter i 10 min., eller indtil de ikke syder længere.
  3. Læg dem på fedtsugende papir, og krydr med salt.

Gyozawraps

  1. Varm olien i gryden eller friturekogeren op til 180 grader.
  2. Frituresteg wraps en ad gangen, indtil de bliver gyldne og svulmer op.
  3. Læg dem på fedtsugende papir, og krydr med salt.

Servering

Anret på tallerkener med gyozawraps nederst, herpå det strimlede kød, så avokado, sprøde kikærter, syltede løg og pynt med jalapeno, koriander og forårsløg.

Tips

Når du frituresteger, kan du dække gryden med låg, da det sprøjter meget i begyndelsen. Kikærter kan købes færdigkogte på dåse. Så skal de kun frituresteges.

Næringsindhold

Energifordeling og – indhold pr. person

Energi (kJ):
3326
Energi (kcal):
794
Protein (E%):
17
Fedt (E%):
63
Kulhydrater (E%):
20
Gris
Ærter
Chili
Rødbede
Tomat (sliced)
Squash
Peberfrugt
Løg
Champignon
Aubergine
Majs
Gulerod
Broccoli
Aubergine
Ærter
Peberfrugt
Kidneybønner
Chili
Squash