lad simre
Miso ramen med hvidløgsristede rejer, sojamarinerede æggeblommer og gris
Lav din egen miso ramen suppe fra bunden på grisefødder eller skank med hvidløgsristede rejer og sojamarinerede æggeblommer.
Ingredienser
Sojamarinerede æggeblommer
- ½ dl japansk soja
- ½ dl mirin, en japansk madvin
- 8 hele æggeblommer
Bouillon
- 5 grisefødder eller 1 skank
- 2 løg
- 4 champignon
- 4 fed hvidløg
- 50 g ingefær
- 8 spsk misopasta, rød, hvid eller brun
- 1 tsk salt
Hvidløgsstegte rejer
- 20 store rejer uden skal
- 10 fed hvidløg
- 1 mild chili
- 2 spsk rapsolie
Ramennudler
- 250 g ramennudler
- 1 tsk salt
Tilbehør
- 4 spsk sesamfrø
- 4 forårsløg
- 4 spsk chiliolie
Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg
Sådan gør du
Sojamarinerede æg
- Bland soja og mirin i en skål.
- Læg de hele æggeblommer i marinaden. De er cremede og færdigmarinerede efter ca. 10 timer.
Bouillon på grisefødder
- Skær grisefødderne over på langs, læg dem i en gryde og dæk dem med vand.
- Bring vandet i kog, og netop når det begynder at koge, så hæld vandet fra og skyl grisefødderne under rindende koldt vand.
- Læg grisefødderne på en bradepande og bag dem i ovnen på 250 grader sammen med de overskårede løg, champignon, hvidløgsfed og ingefær i 35 minutter.
- Læg igen grisefødder og grøntsager i en gryde og fyld op med vand.
- Lad småkoge i 10 timer. Fyld om nødvendigt op med mere vand løbende.
- Når bouillonen er kogt færdig, skal der være 2 liter bouillon.
- Sigt bouillonen igennem en fin sigte og pisk misopastaen i. Tilsæt salt.
…eller…
Bouillon på skank
- Læg skanken i en gryde med vand der dækker sammen med snittet løg, champignon, hvidløg og ingefær.
- Bring vandet i kog, og lad småkoge i 6 timer. Fyld om nødvendigt op med mere vand løbende.
- Når bouillonen er kogt færdig, skal der være 2 liter bouillon.
- Sigt bouillonen igennem en fin sigte og pisk misopastaen i. Tilsæt salt.
Hvidløgsstegte rejer
- Knus hvidløgsfeddene og skær chili i strimler.
- Opvarm en stegepande med olie, og steg hvidløgsfeddene og chilien i ca. to minutter, tilsæt så rejerne og steg dem klare i ca. 3 minutter.
Ramennudler
Kog nudlerne i saltet vand.
Tilbehør
- Rist sesamfrø
- Vask og skær forårsløg i strimler
Servering
Fordel bouillonen i 4 store skåle. Tilsæt de kogte nudler og kom de marinerede æggeblommer, de hvidløgsstegte rejer, forårsløgene og de ristede sesamfrø i og dryp med chiliolie.
Tip
I vinterhalvåret kan du erstatte forårsløg med 1 porre.
Det kogte kød kan bruges som fyld i tortillas eller sandwich dagen efter.
Næringsindhold
Energifordeling og – indhold pr. person
- Energi (kJ):
- 2995
- Energi (kcal):
- 713
- Protein (E%):
- 19
- Fedt (E%):
- 43
- Kulhydrater (E%):
- 38