Hvad har jeg i køleskabet
Ramen med gris og hvidløg
Snit og
lad simre

Miso ramen med hvidløgsristede rejer, sojamarinerede æggeblommer og gris

Lav din egen miso ramen suppe fra bunden på grisefødder eller skank med hvidløgsristede rejer og sojamarinerede æggeblommer.

Forberedelsestid
12 timer
Antal personer
4 pers.

Ingredienser

Sojamarinerede æggeblommer

  • ½ dl japansk soja
  • ½ dl mirin, en japansk madvin
  • 8 hele æggeblommer

Bouillon

  • 5 grisefødder eller 1 skank
  • 2 løg
  • 4 champignon
  • 4 fed hvidløg
  • 50 g ingefær
  • 8 spsk misopasta, rød, hvid eller brun
  • 1 tsk salt

Hvidløgsstegte rejer

  • 20 store rejer uden skal
  • 10 fed hvidløg
  • 1 mild chili
  • 2 spsk rapsolie

Ramennudler

  • 250 g ramennudler
  • 1 tsk salt

Tilbehør

  • 4 spsk sesamfrø
  • 4 forårsløg
  • 4 spsk chiliolie

Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg

Sådan gør du

Sojamarinerede æg

  1. Bland soja og mirin i en skål.
  2. Læg de hele æggeblommer i marinaden. De er cremede og færdigmarinerede efter ca. 10 timer.

Bouillon på grisefødder

  1. Skær grisefødderne over på langs, læg dem i en gryde og dæk dem med vand.
  2. Bring vandet i kog, og netop når det begynder at koge, så hæld vandet fra og skyl grisefødderne under rindende koldt vand.
  3. Læg grisefødderne på en bradepande og bag dem i ovnen på 250 grader sammen med de overskårede løg, champignon, hvidløgsfed og ingefær i 35 minutter.
  4. Læg igen grisefødder og grøntsager i en gryde og fyld op med vand.
  5. Lad småkoge i 10 timer. Fyld om nødvendigt op med mere vand løbende.
  6. Når bouillonen er kogt færdig, skal der være 2 liter bouillon.
  7. Sigt bouillonen igennem en fin sigte og pisk misopastaen i. Tilsæt salt.

…eller…

Bouillon på skank

  1. Læg skanken i en gryde med vand der dækker sammen med snittet løg, champignon, hvidløg og ingefær.
  2. Bring vandet i kog, og lad småkoge i 6 timer. Fyld om nødvendigt op med mere vand løbende.
  3. Når bouillonen er kogt færdig, skal der være 2 liter bouillon.
  4. Sigt bouillonen igennem en fin sigte og pisk misopastaen i. Tilsæt salt.

Hvidløgsstegte rejer

  1. Knus hvidløgsfeddene og skær chili i strimler.
  2. Opvarm en stegepande med olie, og steg hvidløgsfeddene og chilien i ca. to minutter, tilsæt så rejerne og steg dem klare i ca. 3 minutter.

Ramennudler

Kog nudlerne i saltet vand.

Tilbehør

  1. Rist sesamfrø
  2. Vask og skær forårsløg i strimler

Servering

Fordel bouillonen i 4 store skåle. Tilsæt de kogte nudler og kom de marinerede æggeblommer, de hvidløgsstegte rejer, forårsløgene og de ristede sesamfrø i og dryp med chiliolie.

Tip

I vinterhalvåret kan du erstatte forårsløg med 1 porre.
Det kogte kød kan bruges som fyld i tortillas eller sandwich dagen efter.

Næringsindhold

Energifordeling og – indhold pr. person

Energi (kJ):
2995
Energi (kcal):
713
Protein (E%):
19
Fedt (E%):
43
Kulhydrater (E%):
38
Ærter
Tomat (sliced)
Chili
Løg
Squash
Blomkål
Gris
Gulerod
Champignon
Kidneybønner
Kidneybønner
Blomkål
Ærter
Broccoli
Majs
Gulerod
Champignon
Peberfrugt
Squash